Kijevā paziņoja, ka plāno panākt atbilstību NATO standartiem

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasUkrainas un NATO karogi. Foto no arhīva
Ukrainas un NATO karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina izvirzījusi sev mērķi izpildīt šos noteikumus līdz 2020. gadam, raksta vācu izdevums Welt.

RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Ukrainas Ārlietu ministrijas vadītājs Pāvels Kļimkins paziņojis, ka Ukraina ir izvirzījusi sev mērķi līdz 2020. gadam izsildīt visus priekšnoteikumus, lai pretendētu uz iestāšanos NATO, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Welt.

"Mēs uz to skatāmies nevis kā uz drošības garantiju, bet kā uz iespēju sasniegt NATO standartus mūsu bruņoto spēku jomā. Mēs uzstādām sev mērķi sasniegt šo standartu līdz 2020. gadam. Tad paskatīsimies, kas notiks tālāk. Mums NATO tā ir alianse, kas pamatojas uz savām vērtībām," —atbildēja Kļimkins uz jautājumu par Ukrainas vēlmi iestāties aliansē.

Viņš arī norādīja, ka par iestāšanos NATO šobrīd iestājās krietni vairāk cilvēku nekā pirms dažiem gadiem.

Информационный экран в здании Центральной избирательной комиссии РФ в Москве. - Sputnik Latvija
Porošenko labprāt aizmirstu vārdu "vēlēšanas"

"Pirms trim gadiem par iestāšanos bija 19% ukraiņu, bet tagad jau vairāk nekā 60%," — viņš teica.

Ukrainas Augstākā Rada 2014. gada decembrī 2014 veica grozījumus divos likumos, atsakoties no ārbloka valsts statusu. Jaunā militārā doktrīna paredz atsākt kursu uz NATO: Ukrainai līdz 2020. gadam jānodrošina savu bruņoto spēku pilna savienojamība ar NATO dalībvalstu spēkiem.

2015. gada decembra vidū prezidenta Petro Porošenko vizītes laikā Briselē tika parakstīta "ceļa karte" starp Ukrainu un NATO "par aizsardzības-tehnisko sadarbību".

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens iepriekš paziņojis, ka, lai iestātos aliansē, Ukrainā būs jāsasniedz virkne kritēriju, kuru īstenošanai vajadzēs daudz laika. Eksperti uzskata, ka Kijeva nespēs pretendēt uz dalību NATO tuvākajos 20 gados.

 

Ziņu lente
0