Andrejs Panteļējevs: Baltijas valstu uzmācīgā ideja – miers

© Foto : BaltNews.lvAizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs. Foto no arhīva
Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs pastāstīja, ka Baltijas valstis vieno īpaša vieta NATO un līdzīgs viedoklis par Krieviju.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Baltijas valstīs nav uzmācīgas idejas par karu ar Krieviju, ekonomiskajā forumā Polijas pilsētā Kriņicazdrojā pavēstīja Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs.

Viņš uzsvēra, ka Baltijas valstis — Latvija, Lietuva un Igaunija — ieņem īpašu vietu NATO, turklāt valstis vieno līdzigs viedoklis attiecībā uz Krieviju.

"Mums, Baltijas valstīm, nav uzmācīgas idejas par karu ar Krieviju. Gluži otrādi, mums ir uzmācīga ideja par mieru," — vēstīja politiķis. 

Viņš uzskata, ka Baltijas valstis vieno arī tāds faktors, kā "hibrīdkarš", kurā, pēc viņa domām, valstis dzīvo jau trīs gadus. Pie tam Panteļējevs pārmeta Krievijai, ka tā paplašinot savu klātbūtni pie Igaunijas, Latvijas un Lietuvas robežām un demontrējot spēku.

Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Latvija
NATO un Krievija: miers līdz pirmajam šāvienam

"Pērn Krievija paplašināja savu klātbūtni pie mūsu robežām, arvien vairāk demonstrējot spēku, lidoja lidmašīnas, peldēja zemūdenes, pie mūsu robežām ir viņu tanki. Tādas lietas pie mums ir ikdiena," — viņš ziņoja.

Nesen forumā tika organizēta diskusija par tā saucamo Starpjūras reģiona, jeb ABC reģiona valstu sadarbību, kuru teritorijas atrodas starp Adrijas, Baltijas un Melno jūru.

"ABC iniciatīva ir ļoti svarīga politiskās stabilitātes un ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanai reģionā ne tikai no šī reģionā, bet arī no ES viedokļa," — apliecināja Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Viņa piebilda, ka valstu dialogs un sadarbība reģionā ir nepieciešama, ņemot vērā "drošības lielāko apdraudējumu no Krievijas puses."

Ziņu lente
0