Politika

Donalds Tramps vēlas veidot ļoti labas attiecības ar Krieviju

© Sputnik / Кевин Даунс / Pāriet pie mediju bankasASV prezidenta kandidāts, republikānis Donalds Tramps
ASV prezidenta kandidāts, republikānis Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps paziņojis, ka labas attiecības ar Krieviju varētu sekmēt cīņu ar ISIS. Savā uzrunā viņš uzsvēra, ka iebildis pret karu Irākā.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. ASV prezidenta kandidāts, republikānis Donalds Tramps paziņojis, ka gadījumā, ja viņš ieņems prezidenta posteni, viņš plāno veidot ļoti labas attiecības ar Krieviju.

"Es ceru, ka mums būs ļoti labas attiecības ar Putinu, Krieviju… Es domāju, ka varu ar viņu saprasties," — teica Tramps televīzijas kanālā NBC News.

Pie tam viņš izteica viedokli par to, ka Putins Krievijā ir labāks līderis nekā Obama — ASV.

ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps sola no pirmās prezidentūras dienas izsūtīt no ASV nelegāļus

Sarunas gaitā pārraides vadītājs citēja Trampu — politiķis agrāk paziņoja, ka viņam ir patīkami dzirdēt atbalsta vārdus no Putina puses. Pie tam žurnālists Krievijas līderi aprakstīja negatīvi, pārmeta viņam Sīrijas un Irānas atbalstu, "mūsu ietekmes graušanu pasaules svarīgākajos reģionos," kā arī to, ka viņš, iespējams, vainojams par ASV Demokrātiskās partijas datoru uzlaušanu.

"To neviens droši nezina," — Tramps komentēja apsūdzību par datoru uzlaušanu.

"Vai vēlaties, lai sāku runāt par dažām lietām, ko dara prezidents Obama?" — republikānis attrauca uz pārējiem pārmetumiem.

"Ja viņš (Putins — red.) nosauks mani par izcilu, es komplimentu pieņemšu. Taču lieta tāda, ka viņam tas neko nedos… Tam nebūs nekāda rezultāta," — paskaidroja Tramps — viņš ar to gribēja teikt, ka prezidenta postenī aizstāvēs ASV intereses.

Donalds Tramps uzskata, ka Obama neuzklausa izlūkošanas dienestu ekspertu viedokli, tostarp arī jautājumā par situāciju Tuvajos Austrumos.

Tramps paziņoja, ka nesen apmeklējis slepenos brīfingus, kas organizēti prezidentu kandidātiem. 

"Galvenais, ko sapratu, ir tas, ka viņš (Obama — red.) neuzklausa mūsu ekspertus. Mani tas šokēja," — paziņoja politiķis. Pie tam Tramps augstu novērtēja amerikāņu ekspertus "Irānas, Irākas un citu reģionu" jautājumos, bet Obamas, valsts sekretāres Hilarijas Klintones un valsts sekretāra Džona Kerija politiku no jauna nodēvēja par "katastrofu".

Кандидат в президенты США Дональд Трамп. - Sputnik Latvija
Tramps nosaucis Obamu par ISIS dibinātāju

Savukārt ASV prezidenta kandidāte no Demokrātu partijas, bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone sola, ka valsts vadītāja postenī dos pavēli militāras operācijas veikšanai tikai ārkārtas situācijās.

"Es uzskatu, ka spēks ir pēdējais līdzeklis, nevis pirmais. Es darīšu visu iespējamo, lai garantētu, ka mūsu karavīri ir pilnīgi gatavi jebkādam izaicinājumam, ar ko viņi var saskarties mūsu (ASV — red.) vārdā. Taču es būšu piesardzīga, cik vien tas iespējams, pieņemot nozīmīgākos lēmumus, ko var dot prezidents un bruņoto spēku virspavēlnieks, nosūtot karavīrus," — teica Klintone savā uzrunā televīzijas kanālā NBC.

Ziņu lente
0