Baltkrievijas sportists nes Krievijas karogu Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas sportists nes Krievijas karogu Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā
Baltkrievijas sportists nes Krievijas karogu Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pretēji Starptautiskās Olimpiskās komitejas aizliegumam baltkrievu sportisti Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā nesa Krievijas karogu. Šī incidenta sakarā uzsākta izmeklēšana.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Krievijas karogu nesa viens no Baltkrievijas delegācijas locekļiem. Sportistam izdevās noiet ceturto daļu ceļa, pirms viņam atņēma karogu. Informācija liecina, ka baltkrievu atlēts ir identificēts un Krievijas karogs — konfiscēts. Pagaidām nav zināms, kādas sankcijas draud sportistam.

Krievijas karoga fotogrāfiju Twitter tīklā pirmais publicēja žurnālists Robs Mols.

Baltkrievi nenobijās

Глава Паралимпийского комитета Белоруссии Олег Шепель - Sputnik Latvija
Baltkrievu paralimpietis nolēmis nest Krievijas karogu spēlēs Riodežaneiro

Baltkrievijas Paralimpiskās komitejas vadītājs Oļegs Šepeļs uzskata, ka Krievijas izlases atstādināšana no dalības sacensībās Rio ir kļūdainākais solis paralimpiskās kustības vēsturē. Viņš solīja, ka Baltkrievijas delegācija nesīs arī Krievijas karogu, vēstīja RIA Novosti

Viņa vārdus kritizēja Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) un piedraudēja ar "noteiktiem pasākumiem", tāpēc Šepeļs norādīja, ka izlase nesīs tikai Baltkrievijas karogu, bet Krievijas karogu viņš apsolīja paņemt līdzi tribīnēs.

Baltkrievu solis jau radījis IPC reakciju. Iepriekš komitejas pārstāvji ziņoja, ka Krievijas karoga parādīšanās Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā tiks vērtēta kā "politisks protests".

Novākti galvenie konkurenti 

Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas paralimpieši cer uz brīnumu, bet amerikāņi jau dala viņu kvotas

Krievijas sportistus no dalības Paralimpiādē IPC atstādināja jau 7. augustā. Toreiz IPC vadītājs Filips Kreivens norādīja, ka Krievijas Paralimpiskā komiteja diskvalificēta Pasaules Antidopinga aģentūras neatkarīgās komisijas secinājuma dēļ — tās vadītājs Ričards Maklarens pauda uzskatu, ka Krievijā esot valsts vadīta dopinga sistēma, kurā iesaistīti arī paralimpieši.

Krievijas Paralimpiskā komiteja norādīja, ka neviens no Maklarena ziņojumā pieminētajiem atlētiem nav iekļauts 2016. gada Paralimpiādes izlasē.

Jāpiebilst, ka Paralimpiskajās spēlēs Londonā Krievija ieņēma otro vietu medaļu reitingā, bet 2014. gadā Sočos triumfāli izcīnīja 80 medaļas. Šī gada Paralimpiāde ir pirmā, kurā nepiedalās krievu sportisti.

Ziņu lente
0