Dānija pirks datus no "Panamas dokumentiem"

© REUTERS / REINHARD KRAUSEВебсайт Mossack Fonseca.
Вебсайт Mossack Fonseca. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dānijas varas iestādes paziņojušas, ka samaksas anonīmam avotam par informāciju no "Panamas dokumentiem" par valsts pilsoņiem, kuri izvairās no nodokļu nomaksas.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Dānijas varas iestādes paziņojušas, ka samaksās anonīmam avotam par informāciju no "Panamas dokumentiem" par valsts pilsoņiem, kuri izvairās no nodokļu nomaksas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

"Mums jāizmanto visi nepieciešamie pasākumi, lai noķertu tos, kuri izvairās no nodokļu nomaksas, un slēp savu naudu, piemēram, Panamā, lai nemaksātu nodokļus Dānijā. Mēs nevaram būt pārliecināti par to, kāds būs galarezultāts, bet acīmredzot tā ir noderīga informācija," — teikts nodokļu ministra Karstena Lauritsena paziņojumā.

Cilvēks paraksta dokumentus. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Publicēti Panamas dokumenti

Dānijas nodokļu pārvalde jau saņēmusi bezmaksas "paraugu", informēja ministrijā. Precīzu datu par to, cik daudz valdība tērēs, lai saņemtu vajadzīgo informāciju, pagaidām nav. Materiālos var būt informācija par 500-600 Dānijas pilsoņiem.

Aprīļa sākumā Vācijas preses izdevums Sueddeutsche Zeitung publicēja dokumentus, kas, iespējams, pieder Panamas juridiskajai kompānijai Mossack Fonseca. Avīze apgalvoja, ka tie apliecina vairāku pasaules valstu līderu un viņu tuvākā loka saikni ar ārzonas uzņēmumu shēmām. Dokumentu autentiskums vēl joprojām nav apliecināts. Mossack Fonseca nosauca žurnālistu darbības par noziegumu.

Ziņu lente
0