Defense News: Ukraina var zaudēt ASV naudu militārām programmām

© AFP 2023 / Oleksandr RatushniakUkrainas karavīrs Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva
Ukrainas karavīrs Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departamentā arvien vairāk baidās par "maza, bet ļoti svarīga" drošības fonda nākotni, kura darbība beidzas 2017. gada beigās.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. ASV Valsts departamentā arvien vairāk baidās par "maza, bet ļoti svarīga" Drošības līdzdalības fonda (Global Security Contingency Fund) nākotni, kura darbība beidzas 2017. gada beigās. Tieši no šī fonda tiek finansētas Ukrainas militāro programmu daļa, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz Defense News.

Automāta stobrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
The Nation: ASV pārvērtušas Ukrainu par "nelegālo ieroču supermārketu"

Fonds finansē projektus, ar vērtību no 3,5 līdz 80 miljoniem dolāru. Kopumā tas ieguldīja 208 milj. dolāru dažādās programmās, galvenokārt, partnervalstu armiju nodrošināšanai un aprīkojumam, uzsvērts rakstā.

"Teorētiski finansējuma mehānisms, ko pielieto fondā, nozīmē, ka Globālais drošības rezerves fonds var operatīvi reaģēt uz tādām vajadzībām, kā, lēmumu finansēt 600 ukraiņu karavīru no Nacionālās gvardes sagatavošanas programmu," — uzsver materiāla autors.

Kopumā fonda pastāvēšanas laikā Ukrainai tika piešķirti 19 miljoni dolāru.

Pentagona pārstāvji uzsver nepieciešamību turpināt fonda darbību, taču galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts vēlāk, ziņo Defense News.

Drošības līdzdalības fonds — tas ir Pentagona un Globālā drošības rezerves fonda kopprojekts. Tas dibināts saskaņā ar 2012. finanšu gada Valsts likuma aizsardzības 1207. pantu, sākotnēji Fonda darbības termiņš bija noteikts 2017. gada beigās.

 

Ziņu lente
0