Politika

Lielbritānija pastāstīs, kā izstāties no ES

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasРеферендум в Британии по сохранению членства в ЕС
Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Brexit ministrs Deivids Deiviss pirmdien uzstāsies ar paziņojumu, kurā viņš plāno atklāt sīkāku informāciju par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Iepriekš Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja informēja, ka ziņojumā tiks stāstīts "par darbu, ko valdība īstenojusi vasarā, protams, par to, kā (šie plāni) attīstīsies tālāk un kā tiks veidotas nepieciešamās attiecības ar ES."

Pēc Deivisa vārdiem, ir vērts sagaidīt "jaunas brīvības, jaunas iespējas, jaunus apvāršņus lielajai valstij," raksta RIA Novosti.

Rietumu mediji norāda, ka G20 samita priekšvakarā Japāna nākusi klajā ar atskaiti, kurā brīdinājusi britu delegāciju par to, ka valsts izstāšanās no ES var novest pie Japānas finanšu organizāciju izvešanas no Lielbritānijas teritorijas.

Lielākā daļa britu (51,9%) 23. jūnija referendumā nobalsoja par izstāšanos no ES. Valsts premjerministrs Deivids Kamerons demisionēja. Par jauno premjeru kļuva bijusī Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja.

Ziņu lente
0