Politika

Obama: ASV un Lielbritānija turpinās pretoties Krievijas "agresijai" Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Baraks Obama pēc tikšanās ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju uzsvēra, ka abas valstis arī turpmāk pildīs savas saistības.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. ASV un Lielbritānija turpinās pretoties "Krievijas agresijai" Ukrainā, informēja ASV prezidents Baraks Obama pēc pārrunām ar Lielbritānijas jauno premjerministri Terēzu Meju.

"Lielbritānija ir apstiprinājusi saistības transatlantiskās drošības arhitektūras jautājumā. Mēs esam sabiedrotie NATO un pasauli redzam līdzīgi. Mēs turpināsim pretoties Krievijas agresijai Ukrainā, turpināsim pretoties kiberdraudiem, cīnīties ar teroristiskajiem tīkliem un sadarbosimies ISIS iznīcināšanas jomā," – paziņoja Obama kopīgajā preses konferencē ar Terēzu Meju.

Obamas un Mejas sarunas notika G20 samita ietvaros Ķīnā. Šī bija pirmā tikšanās kopš Terēza Meja tika ievēlēta Lielbritānijas premjerministra postenī. Informāciju par preses konferenci sniedza Baltā nama vietne.

Iepriekš Kijeva un rietumvalstis vairākkārt pārmetušas Maskavai iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Krievija to noliedz un šīs apūdzības uzskata par nepieņemamām. Krievijas valdība jau ir norādījusi, ka nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nav iesaistīta notikumos valsts dienvidaustrumos, turklāt vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzsvēra, ka Krievija nav Minskas protokolu subjekts un var tikai ietekmēt konfliktā iesaistītās puses.

Ziņu lente
0