Francijā, iespējams, tiks ieviests nodoklis ātrās pagatavošanas ēdieniem

© Eric ParkerCilvēki ar lieko svaru. Foto no arhīva
Cilvēki ar lieko svaru. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas Valsts kase ierosinājusi ieviest nodokli ātrās pagatavošanas ēdieniem, lai kompensētu daļu medicīniskās apkalpošanas izdevumu cilvēkiem ar lieko svaru.

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Francijas Valsts kase ierosina ieviest nodokli ātrās pagatavošanas ēdieniem, lai cīnītos pret aptaukošanos un kompensētu daļu medicīniskās apkalpošanas izdevumu cilvēkiem, kuri cieš no liekā svara radītajām problēmām, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Баночки с соусами Uncle Ben's - Sputnik Latvija
Mars Foods iesaka samazināt pašu ražotās kaitīgās produkcijas patēriņu

Francijas Valsts kases sagatavotajā atskaitē izskanējis ierosinājums aplikt ar nodokli ēdienus atbilstoši to kaloritātei un uzturvērtībai.

Radio Europe 1 informē, ka "Valsts kases aprēķins ir vienkāršs" — 24,6 miljoni francūžu cieš no liekā svara, un šo cilvēku vidū risks saslimt ar diabētu, hipertoniju un vēzi ir īpaši liels. Viņu kopšanas, slimības lapu un invaliditātes apmaksai nepieciešami izdevumi valstij izmaksā 22,7 miljardus dolāru gadā.

Tomēr valsts sekretārs budžeta jautājumos Kristiāns Ekerts vietējiem medijiem ziņoja, ka "nav ieteicams apvienot visus nodokļus vienā, ņemot vērā kaloriju daudzumu," un Valsts kases ierosināto aprēķinu nosauca par pārāk sarežģītu. Pašlaik Francijā ieviests nodoklis cukuru saturošajiem un enerģētiskajiem dzērieniem.

Ziņu lente
0