Politika

Die Zeit: Vācu "kreiso" un AfD atbalstītāji vairāk uzticas Putinam nekā Merkelei

© Sputnik / Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasKF prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva
KF prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vāciešiem jautāja, kam viņi uzticas vairāk: Vladimiram Putinam, kanclerei Angelai Merkelei vai abiem apmēram vienādi. Kopumā AfD atbalstītāju un "kreiso" viedoklis asi kontrastē ar pārējo partiju atbalstītāju viedokli.

RĪGA, 1. septembris — Sputnik. Daudzi vācu partiju atbalstītāji "Alternatīva Vācijai" (AfD) un "Kreisie" Vladimiram Putinam uzticas vairāk nekā kanclerei Angelai Merkelei, raksta RIA Novosti. Par to liecina Socioloģiskā institūta Forsa aptaujas rezultāti, ko sarīkoja pēc laikraksta Die Zeit pasūtījuma.

Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Puse vāciešu vairs nevēlas redzēt Merkeli Vācijas kanclera amatā

Aptaujas dalībniekus — dažādu partiju piekritēju visā Vācijā, jautāja, vai viņi uzticas Putinam vairāk nekā Merkelei, mazāk jeb aptuveni tikpat. Kopumā valstī tikai 12 procenti respondentu apgalvoja, ka vairāk uzticas Putinam, tomēr AfD un "kreiso" atbalstītāji izcēlās no kopējā skaita.

Vāciešu vidū, kas atbalsta AfD, Putinam vairāk uzticas 30 procenti aptaujāto, no "kreisajiem" — 31 procents.

Kā vēsta Die Zeit, atšķirību īpaši skaidri var redzēt salīdzinājumā ar citām partijām: piemēram, Merkeles partijā " Vācijas Kristīgo demokrātu apvienība" Putinam uzticas trīs procenti aptaujāto.

Līdzīga tendence vērojama arī atbildēs uz citu jautājumu šīs aptaujas ietvaros — vāciešiem jautāja, vai viņi uzskata, ka Putinam ir taisnība, kad viņš runa par Rietumu naidīgumu pret Krieviju. 62% "kreiso" un 78% AfD atbalstītāju uzskata, ka jā.

Laikraksts vērš uzmanību uz aptaujas rezultātu atšķirību Vācijas rietumos un austrumos. Austrumos atbalsts kopumā ir ievērojami augstāks: 23% dod priekšroku Putinam. Rietumos — 10%.

Ziņu lente
0