Vācu mediji joko par ASV karavīriem, kas apmaldījušies Eiropā

© Sputnik / Давыдов / Pāriet pie mediju bankasАмериканские солдаты
Американские солдаты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elitāras amerikāņu vienības karavīri ieradušies nevis Lihtenšteinas kņazistē, bet gan Lihtenštainas pilsētā Vācijā.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Divi elitāras amerikāņu specvienības karavīri apmaldījušies Eiropā – viņi sajaukuši Lihtenšteinas kņazisti ar Lihtenštainas pilsētu Vācijā, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu preses izdevumu Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Medij ziņo, ka karavīri kļūdījušies aptuveni par 600 kilometriem. Savu kļūdu viņi noskaidroja, pateicoties Lihtenštainas leļļu un rotaļlietu muzeja īpašniekam Jorgam Flemingam.

US Army Freightliner - Sputnik Latvija
ASV armijas degvielas vedējs apmaldās Rīgā

Intervijā vietējiem preses izdevumiem viņš pastāstīja, kā abi amerikāņu karavīri ieradušies viņa muzejā un apjautājušies: "Kur ir pilsēta?" Flemings viņiem paskaidrojis, ka tepat vien tā ir.

Viņš stāstīja, ka karavīri pēc mācībām Ramštaina kara bāzē (ASV GKS bāze Vācijā – red.) nolēmuši doties ceļojumā pa pasauli. Viņu pirmais ceļa mērķis bijis Lihtenšteinas kņaziste.

Flemings pavēstīja, ka paēdinājis abus karavīrus, aizvedis līdz stacijai un iesēdinājis vilcienā, kas devies uz dienvidiem – pretī abu puišu mērķim.

"Atliek tikai cerēt, ka amerikāņu karavīri Ramštaina bāzē savām misijām izmanto precīzāku navigāciju," – par karavīru kļūdu ironizēja mediji.

Vācu laikraksts Deutsche Wirtschafts Nachrichten piebilda, ka kņazistes un vācu pilsētu nosaukumu rakstība ir atšķirīga: Liechtenstein (valsts) un Lichtenstein (pilsēta Vācijā).

Ziņu lente
0