NI: Krievijas lidmašīnas Irānā nostādīja Obamu neveiklā situācijā

© Foto : Ministry of Defence of the Russian FederationBumbvedēji Tu-22M3
Bumbvedēji Tu-22M3 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu analītiķis paskaidroja lomu, ko nospēlēja pasaules politikā Krievijas bumbvedēju izvietošana Irānas aviobāzē.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Krievijas bumbvedēju izvietošanai Irānas aviobāzē Hamadan bija būtiska nozīme kā konflikta Sīrijā ietvaros, tā arī plašā politiskajā kontekstā, publicē RIA Novosti The National Interest analītiķa Daniela Depetra viedokli.

Pirmkārt, viņš norāda, izlidojumi no Irānas teritorijas ļāva Krievijas lidmašīnām vest mazāk degvielas un vairāk munīcijas. Tādējādi piloti varēja vairākās reizes trāpīt mērķus.

Bumbvedēji Tu-22 M3. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bumbvedēji Tu-22M3 saņems stratosfēras virsskaņas ātruma raķetes

Otrkārt, pēc analītiķa domām, Hamadan bāzes izmantošana ļāva Maskavai "publiski nostādīt prezidentu Obamu neveiklā situācijā un parādīt, cik sarežģīta un trausla ir ASV politika Sīrijā".

Krievija, skaidro autors, ir gatava militāri atbalstīt arī Damasku, lai nostiprinātu savas pozīcijas. Turklāt Vašingtona, iestājoties pret Sīrijas valdību, tomēr neuzdrošinās sākt militāru iejaukšanos.

Treškārt, raksta Depetris, sadarbība starp Maskavu un Teherānu var "izkaisīt" Baltā nama optimismu attiecībā pret izmaiņām Irānas reģionālā politikā. Neskatoties uz veiksmīgo darījumu saistībā ar Irānas kodolenerģijas programmu, Tuvajos Austrumos Teherāna un Vašingtona joprojām atrodas barikāžu pretējās pusēs.

Tomēr, pēc dažiem datiem, plašs Krievijas Hamadanā klātbūtnes apgaismojums medijos izraisīja irāniešu neapmierinātību, un vēl nav zināms, vai tas netraucēs Irānai arī turpmāk sniegt savu bāzi Krievijai.

"Ir skaidrs viens: Maskava turpina izmantot Sīrijas konfliktu savu militāro spēku demonstrēšanai," — rezumē Depetris.

 

Ziņu lente
0