Norvēģija uzcels 200 metrus garu žogu ar vārtiem pie robežas ar Krieviju

© REUTERS / Alexandros AvramidisМигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста
Мигранты пытаются обрушить часть границы во время акции протеста - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2015. gadā beigās strauji pieauga bēgļu plūsma pāri Krievijas un Norvēģijas robežai— dažu mēnešu laikā robežu šķērsojuši 5,5 tūkstoši cilvēki no Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Norvēģija apņēmusies cīnīties pret bēgļu plūsmu no Sīrijas, kas nāk uz ziemeļu valsti pāri Krievijas robežai, tāpēc pieņemts lēmums celt nožogojumu pie robežpunkta "Borisogļebska — Sturskuga", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Reuters.

Lēmums uzcelt nožogojumu ar vārtiem pie vienīgā caurlaides punkta uz robežas ar Krieviju tika pieņemts jau aprīlī. Pēc valdības domām, nožogojums nepieciešamības gadījumā spēs apturēt bēgļu plūsmu. Kā ziņots, Krievijas puse ir saņēmusi informāciju par jauninājumiem.

Saskaņā ar Norvēģijas valdības datiem, drošības apsvērumu dēļ Sturskugā tiks uzcelti jauni vārti un 200 metrus garš un aptuveni 3,5 metrus augsts nožogojums. Šāds lēmums izraisījis norvēģu tiesībsargu un vairāku opozīcijas deputātu negatīvu reakciju. Viņi uzskata, ka šis solis var kavēt cilvēkus, kuri glābjas no vajāšanas. Turklāt, viņuprāt, žoga celšana kļūs par aukstā kara atskaņu.

Мигранты в районе границы между Македонией и Грецией. - Sputnik Latvija
Vācijā bēgļi piekrīt vietējiem islāmofobiem un eiroskeptiķiem

2015. gadā beigās bēgļu plūsma pāri Krievijas-Norvēģijas robežai strauji pieauga desmitiem reižu — bēgļi no Tuvo Austrumu un Āfrikas valstīm sāka lietot drošāko "arktisko ceļu", lai nokļūtu Eiropā. Dažu mēnešu laikā robežu šķērsojuši 5,5 tūkstoši bēgļu. Tas radīja nopietnas problēmas pierobežas teritorijā. Tikai imigrācijas likumdošanas pastiprināšana pagājušā gada novembrī apturēja migrantu plūsmu.

Pašreizējā migrācijas krīze ir lielākā kopš Otrā pasaules kara. To galvenokārt izraisījuši militārie konflikti un ekonomiskās problēmas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas valstīs. Eiropā bēgļi ierodas pa dažādiem ceļiem Migranti, kuri izmanto ziemeļu ceļu, nonāk ES no Krievijas cauri Norvēģijai un Somijai.

Migranti, kuri izmanto austrumu ceļu, ierodas cauri Baltkrievijai, Moldovai, Ukrainai un Krievijai.

Мальчик везет коляску с ребенком в лагере беженцев в Идомени, Греция - Sputnik Latvija
Eiropa ir neapmierināta: Baltijas valstis pārāk prasīgi atlasa bēgļus

Alžīrijas un Marokas pilsoņi lielākoties mēģina nokļūt ES pa rietumu Vidusjūras ceļu. Migranti no Āfrikas valstīm dodas uz Itāliju cauri Lībijai pa centrālo Vidusjūras ceļu. Dienvidaustrumu virzienā bēgļi ierodas Eiropā cauri Turcijai un dodas uz Grieķiju un Bulgāriju.

Eiropols informē, ka vairāk nekā 90% migrantu, kuri iebrauca ES 2015. gadā, izmantojuši noziedzīgo grupējumu pakalpojumus.

Ziņu lente
0