Politika

Pentagons sūdzas, ka Maskava grauj NATO vienotību

© ARMEND NIMANI / AFPНАТО
НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas darbību mērķis ir alianses vienotības graušana, - par to pārliecināts amerikāņu ģenerālis Džozefs Danfords.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. ASV Bruņoto spēku Štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Džozefs Danfords ir pārliecināts, ka Krievijas darbību mērķis ir kaitēt Ziemeļatlantijas alianses vienotībai.

Pentagona preses dienests informē, ka savā uzrunā Nacionālajā Aizsardzības universitātē Vašingtonā ģenerālis Danfords paudis bažas par Krievijas darbībām Krimā, kā arī "tās draudiem attiecībā pret Gruziju un Moldovu, kā arī palīdzību Sīrijas valdībai. Pēc Danforda domām, tas ir mēģinājums graut NATO – sekmīgākās alianses vēsturē – pozīcijas."

"Krievija cenšas sašūpot NATO," – pavēstīja amerikāņu ģenerālis.

Генерал Филип Марк Бридлав - Sputnik Latvija
Vēstules Brīdlova pastā liecina par ģenerāļa kareivīgajiem nodomiem

Danfords arī agrāk ir dēvējis Krieviju par galveno apdraudējumu ASV drošībai. Militārists uzskata, ka Krievijas kodolieroču potenciāls ir pietiekams, lai apdraudētu ASV sabiedroto NATO suverenitāti.

Alianses samitā Varšavā dalībvalstis pieņēma lēmumu par nebijušu militārās klātbūtnes paplašināšanu Austrumeiropas un Baltijas reģiona valstu teritorijā. No nākamā gada janvāra Polijā, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks dislocēti četri bataljoni – aptuveni 1200 karavīri katrā valstī.

Savas darbības NATO vēl joprojām nenogurstoši aizbildina ar draudiem no Krievijas puses. Krievijas valdība uzsver, ka valsts nav ieinteresēta panākt situācijas eskalāciju ne Baltijas reģionā, ne arī citviet, taču ir gatava sniegt adekvātu atbildi draudiem Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0