Starptautiskās dzīvnieku bezpajumtnieku dienas mērķis ir atgādināt par cilvēcību

© REUTERS / Vasily FedosenkoVientuļš suns. Foto no arhīva
Vientuļš suns. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no šīs dienas mērķiem - pamudināt dzīvnieku īpašniekus izturēties atbildīgi un nepapildināt bez pajumtes palikušo radību rindas.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Augusta trešajā sestdienā tiek atzīmēta Starptautiskā dzīvnieku bezpajumtnieku diena (International Homeless Animals Day), vēsta Sputnik Azerbaidžāna.

Mopsis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Skotijā arestēts prohitleriski noskaņota mopša saimnieks

Šīs datums parādījās kalendārā pēc Starptautiskās dzīvnieku tiesību sabiedrības iniciatīvas. Organizācija ierosināja šo iniciatīvu 1992. gadā, un to atbalstīja dzīvnieku aizsardzības organizācijas no dažādām valstīm.

Šis datums netiek uzskatīts par svētkiem, bet par iemeslu vērsties pie bezpajumtnieku dzīvnieku problēmas, pastāstīt par to traģisko likteni pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam.

Visā pasaulē šajā dienā notiek labdarības pasākumi. Brīvprātīgie rīko koncertus, konkursus un izsoles, lai palīdzētu savākt līdzekļus dzīvniekiem bezpajumtniekiem — pirmkārt, protams, suņiem un kaķiem. Tāpat šajā dienā pastāv lieliska iespēja atrast saimnieku sunim vai kaķim.

Viens no dzīvnieku bezpajumtnieku dienas mērķiem — pamudināt dzīvnieku īpašniekus izturēties atbildīgi un nepapildināt bez pajumtes palikušo radību rindas mājas mīluļu nekontrolētas vairošanās dēļ. Ar šo pašu mērķi dažas veterinārās klīnikas šajā dienā veic kaķu un suņu bezmaksas sterilizāciju.

Хаски телепортируется - Sputnik Latvija
Burvju kauliņš: kā pareizi pievilināt haskiju

Problēma, kurai piesaista uzmanību dzīvnieku bezpajumtnieku diena, ir patiešām nopietna.

Pirmā patversme suņiem pasaulē tika atklāta Japānā 1695. gadā, tajā atradās 50 tūkstoši dzīvnieku.

Pirmais likums, kas paredzēja dzīvnieku aizsardzību no vardarbības, tika pieņemts Lielbritānijā 1822. gadā.

Savukārt vislabvēlīgākie apstākļi dzīvniekiem ir radīti Austrijā, kur likumdošana aizliedz kupēt suņiem ausis un asti, izmantot savvaļas dzīvniekus cirkos, izstādīt kucēnus un kaķēnus zooveikalu vitrīnās un daudz ko citu.

Ziņu lente
0