Gudrāka nekā Einšteins: kā dzīvo britu brīnummeitene

© Allan AjifoSmadzenes. Foto no arhīva
Smadzenes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu skolniece Nikola Barra kļuva pazīstama plašai publikai pirms gada. Izrādījās, ka meitenes intelekta koeficients (IQ) ir augstāks nekā Stīvenam Hokingam un Albertam Einšteinam.

RĪGA, 20. augusts — Sputnik. Spāņu laikraksts El Mundo pastāstīja, kā dzīvo viena no gudrākajām rases pārstāvēm —13 gadu vecā britu skolniece Nikola Barra.

Робот-дворецкий разносит воду по номерам в отеле Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Video
Kā robots-konsjeržs iznēsā ūdeni Sanfrancisko viesnīcā

Meitenes vārds kļuva zināms pērn, kad starptautiskie mediji paziņoja, ka pusaudze no Lielbritānijas demonstrējusi neticamo IQ līmeni —162 balles.

Tādējādi, skolniece apdzina Nobela prēmijas laureātu un relativitātes teorijas autoru Albertu Einšteinu un vienu no izcilākiem mūsdienu fiziķiem Stīvenu Hokingu. Pieauguša cilvēka vidējais IQ ir 100 balles.

Pašlaik britu brīnummeita ar čigānu saknēm, ved klusu dzīvesveidu, raksta Spānijas avīze.

Meitenes vecāki šķīrušies. Barra tagad dzīvo kopā ar māti Harlovā, Eseksas grāfistes rietumos.

Nikola kurai drīz apritēs 14 gadi, apmeklē parastu valsts skolu un kopš pagājušā gada vairs nebija kārtojusi intelekta līmeņa novērtēšanas testus.

"Viņa apmeklē nodarbības kopā ar sava vecuma bērniem, bet šogad sākusi mācīties augstākā līmeņa klasē," — pastāstīja meitenes mamma.

Turklāt viņa māca spāņu valodu un mēģina sevi apģērbu dizaineres lomā, ko viņa jau sāka pārdod caur sociālajiem tīkliem.

Barra nākotnē vēlas iestāties Oksfordas vai Kembridžas universitātē, lai nodarbotos ar medicīniskiem pētījumiem. Tomēr galīgo lēmumu par mācību iestādi viņa vēl nav pieņēmusi.

Ziņu lente
0