Tramps taču ir pliks!

© REUTERS / Brendan McDermidRepublikāņu partijas kandidāta ASV prezidenta amatam Donalda Trampa skulptūra
Republikāņu partijas kandidāta ASV prezidenta amatam Donalda Trampa skulptūra - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Republikāņu partijas kandidāta ASV prezidenta amatam Donalda Trampa skulptūras bija izvietotas piecās ASV pilsētās. Kamēr cilvēki taisīja "pašiņus" ar viņu, hakeri mēģināja uzlauzt Trampa priekšvēlēšanu štāba sistēmu.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. Anarhiskās grupas INDECLINE aktīvisti izvietoja kailā Trampa skulptūras Ņujorkas, Losandželosas, Klīvlendas, Sanfrancisko un Sietlas publiskās vietās, raksta Sputnik Baltkrievija.

Statujas tika izvietotas nelikumīgi, un to autori noslēguši derības, kura no tām būs demontēta pirmā. Katra statuja sver 36 kilogramus, tā ražošanai tika izmantoti māli un silikons.

"Vai mums tas patīk, vai nē, bet Tramps jau kļuvis par leģendu pasaules kultūrā. Vēsturē tādus personāžus vienmēr godināja un iemūžināja skulptūrā," — sacījis viens no projekta organizatoriem.

Кандидат в президенты США Дональд Трамп. - Sputnik Latvija
Tramps nosaucis Obamu par ISIS dibinātāju

Tomēr, kā norāda mediji, atšķirībā no pārējo politisko darbinieku pieminekļiem pasaules pilsētās, Trampa tēls ir ļoti provokatīvs: drūms skatiens, sakniebtas lūpas, ļumīgas miesas.

Pēc anarhistu teiktā, viņi gatavoja savu akciju četru mēnešu laikā iedvesmoti ar bērnu rakstnieka Hansa Kristiana pasaku "Ķeizara jaunās drēbes ".

Turklāt autoru doma bija izsmiet autoritāru tradīciju celt vadoņiem lielus pieminekļus.

Skulptūras piesaistīja daudzu garāmgājēju uzmanību, Ņujorkā to ielenca vesels bars cilvēku, kuri vēlējās nofotografēties, pirms to novāca pilsētas varas iestādes.

Hakeri nesnauž

Выступления глав экономик АТЭС на Деловом саммите - Sputnik Latvija
ASV Demokrātiskā partija gaida jaunas nepatikšanas no hakeriem

Tikmēr hakeri mēģinājuši uzlauzt Donalda Trampa pirmsvēlēšanu štāba sistēmu, kā arī citus republikāņu partijas datorus, vēsta RIA Novosti. Palicis nezināms, vai hakeriem izdevās piekļūt visai štāba datorsistēmai.

Iepriekš vietne WikiLeaks publicējusi vairāk nekā 19 tūkstošus ASV Demokrātiskās partijas Kongresa komitejas elektronisko vēstuļu. Sarakste liecināja, ka partijas vadība aktīvi meklējusi iespējas atbalstīt Klintoni primāro vēlēšanu laikā un diskreditēt viņas galveno konkurentu priekšvēlēšanās — senatoru Bērniju Sandersu.

Atbildību par serveru uzlaušanu uzņēmies hakeris Guccifer 2.0.Neskatoties uz to, ka FIB izmeklēšana turpinās, virkne demokrātu partijas pārstāvju, tai skaitā ASV prezidents Baraks Obama, pauduši par hakeru iespējamo saistību ar Krievijas varas iestādēm, kā arī paziņojuši, ka tas varētu būt izdevīgi ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka šīs apsūdzības ir absurdas.

Ziņu lente
0