Krievu lidmašīna Su-35 pārspēj amerikāņu F-15, vēsta The National Interest

© Sputnik / Vitaly Ankov / Pāriet pie mediju bankasKrievu lidmašīna Su-35С. Foto no arhīva
Krievu lidmašīna Su-35С. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV preses izdevumā The National Interest publicētajā rakstā par "debesu karali" atzīts Krievijas GKS iznīcinātājs Su-35.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīna Su-35 un amerikāņu lidaparāts F-15 pieder pie ceturtās paaudzes iznīcinātājiem, taču Krievijas GKS lidmašīnai ir vairākas priekšrocības, kas liecina — tieši šis iznīcinātājs ir "debesu karalis", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The National Interest autora Sebastjana Robina publicēto rakstu.

Raksta autors pievērš lasītāju uzmanību Su-35 infrasarkanajai meklēšanas un sekošanas sistēmai — tā dod iespēju noteikt citas lidmašīnas atrašanās vietu 50 kilometru attālumā (tas ir ar neredzamības tehnoloģiju aprīkotas lidmašīnas potenciālais atrašanas rādiuss). Amerikāņu F-15 tādas sistēmas vienkārši nav.

Krievijas gaisa spēki iznīcinājuši lielas ISIS noliktavas. Operācijas kadri - Sputnik Latvija
Video
Krievijas gaisa spēki iznīcinājuši lielas ISIS noliktavas. Operācijas kadri

Jāpiebilst, ka F-15 sākotnēji nebija iecerēts kā neredzamā lidmašīna, bet Su-35 jau aprīkots ar neredzamības tehnoloģijām, tāpēc to atrast ir daudz grūtāk.

No otras puses, F-15 ir aktīvais radars APG-63 V3, kas zināmā mērā pārspēj radaru ar pasīvo fāzēto antenu režģi "Irbis-E", kas uzstādīts Su-35. Pie tam rakstā norādīts, ka Krievijā izstrādātās sistēmas darbības rādiuss sasniedz 400 km, tāpēc abu kara lidmašīnu iespējas ir gandrīz vienādas.

Sebastjans Robins savā rakstā min arī tādas Su-35 priekšrocības, kā iespēju pacelt gaisā lielāku daudzumu bruņojuma, tāpēc tuvcīņā tas ir efektīvāks.

Piemēram, Su-35 ir 12 vai vairāk piekares mezgli raķešu pārnēsāšanai, bet F-15 aprīkots tikai ar astoņiem mezgliem.

Abi iznīcinātāji spēj nest "gaiss-gaiss" klases tālā darbības rādiusa raķetes ar radoilokācijas tēmēšanas sistēmu AIM-120D (160 km) un K-77M (200 km), taču pie tam Su-35 var nes arī supertālā darbības diapazona raķetes R-37M (300-400 km).

Kopumā Su-35 var pacelt gaisā vairāk nekā 7,7 tonnas munīcijas, no kurām 6 tonnas spēj izdarīt triecienus uz zemes esošiem objektiem, savukārt F-15 tika radīts tikai darbam gaisā un ar "gaiss-zeme" tipa raķetēm to aprīkot nav iespējams.

Bez tam Su-35 nodrošināts ar modenāku radiolokācijas slāpēšanas sistēmu L175M "Hibīni".

"Tātad Su-35 tiek piešķirts labākā iznīcinātāja kroni, turklāt tā ir ļoti efektīva un universāla raķešu platforma pret gaisa un sauszemes mērķiem," — secināja The National Interest autors Sebastjans Robins.

Ziņu lente
0