ASV aizsardzības bijušais ministrs: pastāv augsta kodolieroču nejaušas sadursmes varbūtība

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Viljama Perija viedokļa "(kodola) kara izraisīšanas iespēja bija un pastāv tagad", bet kiberdraudu dēļ nejauša kodolieroču trieciena varbūtība biedējoši pieaug.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Kā paziņojis intervijā aģentūrai Sputnik bijušais ASV aizsardzības ministrs Viljams Perijs, tagad kļuvis daudz sarežģītāks nodrošināt kodolieroču arsenāla drošību kiberdraudu dēļ, kas var kompromitēt militāros komandu centrus un izraisīt nejaušu kodolieroču pielietošanu.

"Šodien tas ir grūtāk, nekā "aukstā kara" laikā pastāv arī virtuālā iejaukšanos vai kļūdas risks. Vai kāds ļaunprātīgi darbojas kibertelpā notēmē uz mūsu komandu centriem," — teica Perijs.

Панорама города-призрака бывшей советской военной радиолокационной станции возле Скрунды - Sputnik Latvija
Skrundu slēgt, karavīru algas - slēpt

Pēc viņa teiktā, tapāt kā "aukstā kara" laikā ar PSRS, tagad pastāv risks, ka atomkarš sāksies tehniskās kļūmes vai cilvēku kļūdas dēļ.

"Kodolkara izraisīšanas bīstamība bija un pastāv tagad," — teica Perijs.

Pēc bijušā ministra domām, piemēram, "aukstā kara" laikā viens incidents, bija ļoti iespējams, kad izrādījās, ka raķešu sistēmas operatoru kļūdas pēc, ielādēja treniņu programmu vadības datorsistēmā.

Cilvēku kļūdas vai viltus iedarbošanās notiks atkal, un, kad tas notiks, ASV prezidentam būs tikai dažas minūtes, lai izlemtu, vai jālieto starpkontinentālās ballistiskās raķetes, vai nē, paziņoja Perijs.Viljams Perijs bija 19. ASV aizsardzības ministrs no 1994.februāra līdz 1997. gada martam

 

Ziņu lente
0