Teroraktu sērija Taizemē

© REUTERS / REUTERS TVЭвакуация раненого с места взрыва в Таиланде.
Эвакуация раненого с места взрыва в Таиланде. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālajā Mātes dienā Taizemē valsts tūrisma zonās atskanēja vairāki sprādzieni. Trīs cilvēki gājuši bojā, gandrīz trīsdesmit guvuši ievainojumus. Valsts premjerministrs uzskata, ka terorakti ir saistīti ar gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Taizemes karaļa Bhumibola Aduljadedža dzīvesbiedres karalienes Sirikitas dzimšanas dienā, kas valstī tiek svinēta kā nacionālā Mātes diena, tūrisma zonās notikusi teroraktu sērija.
Vakar Huahinā notika divkāršs terorakts. Tā rezultātā gājis bojā viens cilvēks, 23 – guvuši ievainojumus. Cietušo vidū ir arī desmit ārvalstnieki.

Киевские власти переходят к террору – Путин о попытке диверсии в Крыму - Sputnik Latvija
Kijevas varas iestādes pāriet pie terora – Putins par diversijas mēģinājumu Krimā

Vēl seši sprādzieni šodien atskanēja Phuketas salā, kā arī Surathani un Huahinas pilsētās pēc tradicionālās karoga uzvilkšanas mastā (pl. 8.00 pēc vietējā laika, pl. 4.00 pēc Latvijas laika). Sprādzieni notika pie policijas iecirkņiem un posteņiem. Vēlāk sapieri Huahinā atrada vēl vienu nesprāgušu bumbu. Incidentos gājuši bojā divi cilvēki, vismaz pieci guvuši ievainojumus.

Vēlāk tika publicēta informācija par to, ka Phangas provincē pie vietējā tirgus atskanējuši vēl divi sprādzieni.

Taizemes varas iestādes veic ārkārtas pasākumus, lai nostiprinātu drošības režīmu pilsētās, vietās, kur pulcējas cilvēki, viesnīcās un tūrisma objektu teritorijā, televīzijas pārraidē ziņoja valdības preses sekretārs ģenerālmajors Sansems Keokamnets. Viņa uzrunu pārraidīja visi valsts telekanāli.

Uzstājoties valdības biļetena speciālajā izlaidumā, premjerministrs ģenerālis Prajuts Čanoča pauda līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un visiem cietušajiem. Viņš aicināja drošības dienestu līdzstrādniekus atrast un neitralizēt noziedzniekus.

Policijas speciālo uzdevumu vienība Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Slaktiņš Londonas centrā: policija izvērtē terorisma versiju

"Pārdomāsim kopā, kāpēc šie notikumi notiek pašlaik, svētku dienā, nedēļu pēc tam, kad referendumā tika apstiprināta jaunā konstitūcija, kad pie mums beidzot ir sākusi uzlaboties situācija, kad panākts progress nacionālās samierināšanās jautājumā? Sameklējiet cilvēkus, kuri to izdarījuši, viņiem ir jāatbild par to saskaņā ar likumu," – paziņoja premjers.

Premjerministrs ģenerālis Prajuts Čanoča pie varas nāca 2014. gada maijā militārā apvērsuma rezultātā. Tā mērķis bija nacionālā samierināšanās pēc desmit gadus ilga politiskā konflikta valstī, kas vairākkārt provocējis politisko vardarbību. Svētdien, 7. augustā nacionālajā referendumā valsts iedzīvotāji atbalstīja Taizemes valdības sagatavoto jaunās konstitūcijas projektu, kas pavēra ceļu vispārējām parlamenta vēlēšanām – tās notiks 2017. gadā pirmo reizi kopš 2011. gada.

Ziņu lente
0