Franču imigranti uzbrūk Latvijas tālbraucējiem šoferiem

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВодитель грузовика
Водитель грузовика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļu nometne "džungļi" Kalē sagādā problēmas ne tikai pilsētas un Francijas varas iestādēm, bet arī tālbraucējiem šoferiem, kuri brauc tai garām, tai skaitā no Latvijas – nelegālie imigranti, uzbrūk kravas automašīnām.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Pēdējo sešu mēnešu laikā vismaz divdesmit Latvijas kravas automašīnām uzbruka Kalē rajonā, raksta Baltnews.lv.

Ceļā uz Lielbritāniju (no Kalē uz Anglijas pilsētu Duvru darbojas prāmju pārceltuve pāri Lamanšam) tālbraucējiem seko, lai apturētu automašīnu, tad vai nu viņus aplaupa, vai nu mēģina paslēpties pārvadātā kravā. Grupas pa 100-200 cilvēkiem aizsprosto ceļu ar bluķiem, taisa ugunskurus un mēģina izsist mašīnas vējstiklu.

Uzbrūk ne tikai latviešiem, bet visiem tālbraucējiem šoferiem. Taču Latvijas darba migranti Eiropā nereti nodarbojas tieši ar kravas automašīnu pārvadāšanu. Lai aizsargātu savas intereses, 1990. gadā, viņi dibināja Autopārvadātāju asociāciju Latvijas Auto, kura līdz šīm laikam izsniegusi 1,983 miljonus biedra karšu. Saskaņā ar Latvijas Auto datiem, pēdējo pusgadu laikā uzbruka vismaz 20 asociācijas automašīnām.

Bēgļu nometne Kalē, no kurienes, iespējams, nāk lielceļa laupītāji, pastāv jau vairāk nekā 15 gadus, un vienmēr sagādā problēmas pilsētas varas iestādēm. Saskaņā ar Francijas prefektūras Pa-de-Kalē departamenta datiem, martā nometnē dzīvoja 4,5 tūkstoši bēgļu, tagad pēc ekspertu aplēsēm, jau aptuveni 7 tūkstoši.

Ziņu lente
0