Politologs: Trampa reformas pamatā būs "amerikānisma" princips

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasАмериканский миллиардер и телеведущий Дональд Трамп (в центре) c композитором Аркадием Укупником и его супругой Натальей
Американский миллиардер и телеведущий Дональд Трамп (в центре) c композитором Аркадием Укупником и его супругой Натальей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Tramps informē par ekonomisko reformu, kuras pamatuzdevums būs pāreja no globālisma politikas pie amerikānisma principa," — paziņojis eksperts Krievijas un ASV ekonomisko attiecību jautājumos Sergejs Millians.

RĪGA, 9. augusts – Sputnik. Donalda Trampa ekonomiskās reformas pamatā būs amerikānisma princips – galvenā prioritāte tiks piešķirta ASV interesēm, norāda eksperts Krievijas un ASV ekonomisko attiecību jautājumos Sergejs Millians.

Кандидат в президенты США Дональд Трамп. - Sputnik Latvija
Tramps pārliecināts, ka Krimas atkarošana izprovocēs Trešo pasaules karu

"Tramps informēja par ekonomisko reformu, kuras pamatuzdevums būs pāreja no globālisma politikas pie amerikānisma principa," — teica speciālists, komentējot ASV prezidenta amata kandidāta runu Detroitā (Mičiganas štats) par ekonomiku.

Eksperts uzskata, ka Trampa programmas galvenā ideja ir radīt darba vietas ASV un nodrošināt, lai peļņa paliktu valstī, nevis tiktu izvesta uz ārzemēm." Viņaprāt, tas savukārt nozīmē, ka amerikāņu kompānijas būs gatavas attīstīt biznesu ASV, nevis citās valstīs.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps – Baltijas ilūziju iznīcinātājs

Millians pievērsa uzmanību arī Trampa piedāvājumam ievērojami samazināt nodokļu slodzi uzņēmumiem. "Trampa reformas ļaus samazināt regulācijas slodzi uz biznesu. Pašlaik ASV ir ļoti daudz noteikumu uzņēmējdarbības veikšanai, un Tramps plāno likvidēt lielu daļu slodzes," — viņš piebilda.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Tramps ir apņēmies atkārtoti izvērtēt jau esošos starptautiskos tirdznieciskos līgumus, kuros piedalās ASV, piemēram, Klusā okeāna partnerības līgumu (TTP),  Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgumu (NAFTA). Viņaprāt, to rezultātā radies milzīgais ASV budžeta deficīts, turklāt strauji kritušies jaunu darba vietu izveides tempi. "Tāpēc Tramps uzskata, ka daudzi noslēgtie līgumi ir netaisni attiecībā pret Ameriku, un plāno uzsākt pārrunas šajos jautājumos," — uzskata Lillians.

Republikāņu kandidāts uzsver, ka viņš atbalsta tirdzniecību, jo neuzskata, ka izolācija nāktu par labu ASV.

Ziņu lente
0