Atbloķēts Sputnik portāls Turcijā

© Sputnik / Игорь Руссак / Pāriet pie mediju bankasСтенд Международного информационного агентства Sputnik
Стенд Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No jauna apmeklētājiem pieejama informācijas aģentūras Sputnik vietne, kas tika bloķēta Turcijā aprīļa vidū. Valsts Sakaru ministrija pieņēmusi lēmumu atbloķēt resursu.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Atjaunota piekļuve aģentūras Sputnik vietnei Turcijā saskaņā ar valsts Sakaru ministrijas lēmumu, ziņoja Sputnik Turcijā vadītājs Mahirs Boztepe.

​"Mūsu vietne Turcijā ir atbloķēta. No pulksten 10 rītā (Maskavas laiks) sāka pienākt lietotāju ziņojumi par to, ka vietne ir pieejama. Mēs sākām pārbaudīt informāciju, un vietne darbojās. Pēc tam parādījās paziņojumi, ar atsauci uz Sakaru un telekomunikāciju ministriju par to, ka vietne ir atbloķēta. Pašlaik tas ir pieejams," – viņš pavēstīja.

Aģentūras Sputnik vietni Turcijas varas iestādes bloķēja 15. aprīlī. Apmeklējot lapu, tika atainots uzraksts par administratīvajiem pasākumiem no varas iestāžu puses. Vēlāk, 16. aprīlī Ankaras provinces Gelbaši rajona tiesa apstiprināja valsts telekomunikāciju un sakaru pārvaldes lēmumu par Krievijas ziņu aģentūras vietnes bloķēšanu.

Экран с символикой Международного информационного агентства Sputnik - Sputnik Latvija
Turcijas valdība bloķējusi Sputnik vietni

Sakarā ar informācijas aģenturas un radio Sputnik vietņu bloķēšanu redakcija izlēma publicēt Sputnik materiālus resursu Facebook un Twitter tīklos. Turklāt Turcijā darbu turpina iOS un Android mobilais pielikums, ar kura palīdzību lasītāji var sekot Sputnik ziņām un piekļūt visiem resursa materiāliem.

Vēlāk Turcijas varas iestādes aizliedza iebraukt valstī Sputnik Turcija galvenajam redaktoram Turalam Kerimovam un anulēja viņa akreditāciju. Žurnālistam tika ieteikts jau ar pirmo reisu atgriezties Krievijā. Vēlāk Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs paziņoja, ka attiecīgais lēmums liegt Kerimovam iebraukt valstī pieņemts pēc valsts drošības dienestu ierosinājuma.

Ziņu lente
0