Policistiem Beļģijā uzbrucis ISIS kaujinieks

© REUTERS / Pascal RossignolМужчина скорбит на месте памяти жертв теракта в Ницце
Мужчина скорбит на месте памяти жертв теракта в Ницце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienas laikā Beļģijā tika aizturēti divi cilvēki ar mačetēm. Vienā gadījumā atbildību par teroraktu uzņēmās grupējums "Islāma valsts". Otrajā gadījumā norit izmeklēšana.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Policistiem Šarleruā (Beļģija) ar mačeti uzbrucis daudzās pasaules valstīs aizliegtā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieks, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras France Press publicēto informāciju.

Policijas speciālo uzdevumu vienība Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Slaktiņš Londonas centrā: policija izvērtē terorisma versiju

Aģentūra ziņo, ka vīrietis, kurš Šarleruā ar mačeti meties virsū policistiem, bijis "ISIS kareivis", kurš uzbrucis, "atsaucoties uz aicinājumu uzbrukt civilajiem", kuri dzīvo valstīs, kas iesaistījušās ASV vadītajā starptautiskajā koalīcijā.

Iepriekš Beļģijas federālā prokuratūra informēja, ka cilvēks, kurš uzbruka policistiem Beļģijas pilsētā Šarleruā, bijis Alžīras pilsonis un Beļģijā dzīvojis kopš 2012. gada. Līdz šim viņš saukts pie atbildības par parastajiem kārtibas pārkāpumiem, kam nav nekādas saiknes ar terorismu.

Sestdien vīrietis iegājis Šarleruā policijas pārvaldē un ar kliedzienu "Allah Akbar!" ar mačeti uzbrucis divām policijas darbiniecēm. Viņu apturēja policists, ar šāvieniem ievainojot krūtīs un kājā. No ievainojumiem uzbrucējs slimnīcā miris. Viena no policistēm nogādāta slimnīcā ar dziļām brūcēm sejā. Gaidāma operācija, taču sievietes dzīvībai briesmas nedraud. Otras sievietes gūtie ievainojumi nav tik nopietni.

Pēc teroristiskā uzbrukuma - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts paskaidrojis, kāpēc Francija kļuvusi par teroristu mērķi

Incidentu izmeklē federālā prokuratūra, jo uzbrucēja motīvi, iespējams, bijuši saistīti ar teorismu.

Jau nākamajā dienā, svētdien, citā Belģijas pilsētā – Lježā gandrīz atkārtojās līdzīgs incidents. Lježas policija saņēma informāciju par cilvēku ar mačeti Karē kvartālā un ātri bloķēja sektoru. Operācijas rezultātā tika aizturēt 20 gadus vecs turku izcelsmes vīrietis. Prokuratūra vēsta, ka viņš nav paspējis izmantot ieroci. Šodien viņu nopratinās Lježas prokuratūra, un izmeklēšana pacentīsies panākt, vai viņš gribējis izdarīt teroraktu.

Ziņu lente
0