Latvijas delegācija Rio: dušā joprojām nav karstā ūdens

© Sputnik / Ксения Сидорова / Pāriet pie mediju bankasDušas telpa. Foto no arhīva
Dušas telpa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Riodežaneiro Olimpiskajā ciematā Latvijas delegācija un citu valstu sportisti ir sastapušies ar neērtībām. Problēmas tiek novērstas lēni, neskatoties uz Olimpiādes saimnieku pūlēm.

RĪGA, 28. jūlijs — Sputnik. Latvijas delegācija ieradās Olimpiskajā ciematā Riodežaneiro pirms deviņām dienām, un visu laiku sportistiem nākas risināt sadzīves problēmas, pastāstīja intervijā LTV Latvijas delegācijas vadītājs un Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Daļa Latvijas atlētu apmetušies ciematā, kur jau dzīvo vairāk nekā puse Olimpisko spēļu dalībnieku. Visiem sportistiem ir nācies saskarties ar problēmām, kas raksturīgas jaunbūvēm, informēja Tikmers. Piemēram, dušā joprojām nav karstā ūdens, toties internets Olimpiskajā ciematā ir kvalitatīvs un ātrs.

Пересечение Атлантики из Людерица в Рио-де-Жанейро - Sputnik Latvija
Divi latvieši vēlas doties uz Olimpiādi airu laivā

Tikmers cer, ka organizatori pastāstīs sportistiem, kā droši apskatīt Rio ievērojamākās vietas brīvajā no treniņiem un sacensībām laikā.

Zināms, ka delegāciju jau konsultējuši Drošības policijas pārstāvji, norādot, ka var atrasties tikai vietās, kas paredzētas Olimpisko spēļu dalībniekiem, ka arī sacensībās. Turklāt viņiem ieteica vienmēr būt tur, kur darbojas mobilie sakari. Savukārt gadījumos, ja rodas nepieciešamība doties ārpus olimpiskajiem objektiem, par to vajadzētu informēt delegācijas vadību un trenerus.

Lai izvairītos no vīrusa Zika olimpisko delegāciju locekļiem jānēsā speciāls apģērbs un jālieto pretodu aerosols, dzīvojamajās telpās jāizmanto pretodu līdzekļi.

Ja sportisti ir informēti par iespējamajiem riskiem, viss būs kārtībā, apliecināja Tikmers.

Олимпийский и бразильский флаги - Sputnik Latvija
Rio var bankrotēt līdz Olimpiskām spēlēm

Jūnijā Riodežaneiro varas iestādes brīdināja, ka gadījumā, ja tuvākajā laikā nesaņems palīdzību, štata veselības aprūpes, izglītības, transporta un drošības nozares gaida pilnīgs sabrukums. Štata ienākumi lielā mērā atkarīgi no naftas cenām, kas pēdējo divu gadu laikā kritušās. Paredzamais budžeta deficīts ir 19 miljardi reālu (4,93 miljardi eiro).

Drošības izmaksas jau ir samazinātas par 30%, tāpēc pilsētā sācies slepkavību un uzbrukumu vilnis, kas rada bažas, ņemot vērā gaidāmās Olimpiskās spēles. Piedevām štata varas iestādēs aizkavējas pensiju un algu izmaksas, slēgtas vairākas skolas un slimnīcas.

Olimpiskie projekti Riodežaneiro tiek samērīgi apmaksāti no valsts, federāla un štata budžetiem, taču štats ir atbildīgs par drošību un veselības aprūpi Riodežaneiro.

Agrāk zinātnieki un mediķi lūdza pārcelt vai atcelt 2016. gada Olimpiskās spēles Riodežaneiro Zika vīrusa draudu dēļ, bet Pasaules Veselības organizācija nesaskatīja iemeslu tik radikāliem soļiem.

Vasaras Olimpiskās spēles Riodežaneiro startēs 5. augustā.

Ziņu lente
0