Žurnālisti par UDD pretenzijām: mēs nebijām Donbasā

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasSituācija Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva
Situācija Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Ukrainas Drošības dienests pavēstīja, ka pārbaudīs, vai žurnālisti no Latvijas Donbasā uzturējušies legāli, ņemot vērā sūdzības par viņu rakstiem, kam piemīt pret Ukrainu vērsts noskaņojums.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. Žurnālisti Aleksejs Stetjuhs un Valentīns Rožencovs no Latvijas uzskata par pārpratumu apsūdzības par nelegālu uzturēšanos konflikta zonā Donbasā.

Žurnālisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas Drošības dienests pārbaudīs žurnālistus no Latvijas

Vakar Ukrainas Drošības dienesta (UDD) preses sekretāre Jeļena Gitļanska paziņoja, ka UDD nav izsniedzis Rožencovam un Stetjuham akreditāciju darbam militārās operācijas rajonā Donbasā. Gitļanska apsolīja, ka UDD noskaidros žurnālistu darba apstākļus pēc sūdzībām sociālajos tīklos par to, ka žurnālistu publicētajos materiālos esot jūtams pret Ukrainu vērsts noskaņojums. Aleksejs Stetjuhs informēja, ka viņi ar Rožencovu neatrodas operācijas zonā Donbasā.

"Pagaidām varam teikt, ka viss šis stāsts atgādina lielu pārpratumu. Viss, kas attiecas uz pašu akreditāciju, — kāds ir kādu nepareizi sapratis. Pirmkārt, mēs pašlaik neatrodamies antiteroristiskās operācijas zonā, tāpēc Gitļanskas vārdi nav pareizi pašos pamatos. Otrkārt, mēs pašlaik gatavojamies doties uz AOZ, lai saņemtu šos dokumentus," — teica žurnālists.

Luganskas jaunie pilsoņi demonstrē pases - Sputnik Latvija
Latvijas pilsonis saņēmis Luganskas Tautas Republikas pasi

Viņš piebilda, ka vēl joprojām neesot zināms, kas tas par dokumentu, taču tas esot sagatavots.

"Es nevaru pateikt, vai tā ir akreditācija vai kāds cits dokuments, taču tas ir gatavs, un mums tas šodien jāsaņem. Sakarā ar radušos situāciju mēs vēlreiz piezvanījām un precizējām. Mums teica, ka viss ir kārtībā," — paskaidroja Stejuhs.

Žurnālists atzīmēja, ka visas ar Ukrainas apmeklējumu saistītās publikācijas ir pieejamas, un neviens par tām nav sūdzējies.

"Lielākoties tās ir ceļa piezīmes, nekādas politikas, varbūt tikai kādas intervijas, kas publicētas pilnā apmērā. Pagaidām nezinu, kas notiks tālāk. Šodien notika masveida uzbrukums manai lapai Facebook, un esmu nobloķēts uz 24 stundām," — piebilda Stetjuhs.

Ziņu lente
0