Zviedrijā autobusa šoferis piekauj bēgli no Sīrijas

© REUTERS / Daniel DicksonPlakāti ar uzrakstu "Laipni lūdzam" 18 dažādās valodās. Skola Hultsfredā. Foto no arhīva
Plakāti ar uzrakstu Laipni lūdzam 18 dažādās valodās. Skola Hultsfredā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar saucieniem "es jūs ienīstu" autobusa šoferis uzbruka pasažierim.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Zviedrijā autobusa vadītājs uzbrucis pasažierim — Sīrijas bēglim ar saucieniem "ienīstu jūs, sasodītās cūkas", ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu The Local.

Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Latvijā ieradušies jauni bēgļi

Incidents noticis otrdienas rītā kompānijas Nobina autobusā, kurš devās uz Borgholmas pilsētu Zviedrijas salā Ēlandē.

Cietušais sīrietis, kurš cer iegūt patvērumu Zviedrijā, intervijā laikrakstam The Local pastāstījis notikušā detaļas: kad piebraucis autobuss, citu bēgli, afgāni, vadītājs ielaidis, taču aizvēris durvis viņa deguna priekšā.

Viens no vietējiem iedzīvotājiem viņu mašīnā aizvedis līdz nākamai pieturai, un tur viņš iekāpis šajā pašā autobusā.

Cietušais apgalvoja, ka šis pats autobusa vadītājs arī agrāk nav vēlējies laist autobusā bēgļus, tāpēc viņš mēģinājis šoferi nofotografēt, lai informētu varas iestādes par viņa rīcību.

Nākamajā pieturā saniknotais šoferis mēģināja nofotografēt bēgli. Video ierakstā abi sarunājas lauztā angļu valodā: "Es vēlos nofotografēt tavu seju. Kāpēc ne? Tu taču mani nofotografēji." Bēglis paslēpis seju. Pēc tam šoferis vairākas reizes iesitis viņam. Incidentu autobusā nofilmējis kāds cits pasažieris.

"Es nesaprotu, kāpēc un kā tas noticis. Nebūtu varējis ne iedomāties, ka kaut kas tāds varētu notikt ar mani Zviedrijā. Šis incidents bija ļoti pazemojošs, es vēl joprojām nespēju aptvert notikušo," — pastāstīja bēglis.

Sīrijā gāja bojā viņa brāļi. Zviedrijā viņš ieradies oktobrī kā patvēruma meklētājs. "Es pametu Sīriju, jo tur mani varēja piekaut vai nogalināt, bet tagad mani piekāva Zviedrijā. Esmu šokēts," — viņš piebilda.

Uzņēmuma Nobina pārstāvis apgalvoja The Local, ka šoferis ir atstādināts no darba un ierosināta iekšējā izmeklēšana.

 

Ziņu lente
0