Starptautiskā Peldēšanas federācija atbalsta Krievijas sportistus

© Sputnik / Мария Плотникова / Pāriet pie mediju bankasRiodežaneiro
Riodežaneiro - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirms oficiālās izmeklēšanas noslēguma ASV Antidopinga aģentūras vadītājs lūdza Starptautisko Olimpisko komiteju atstādināt Krievijas sportistus no Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro. Starptautisko Peldēšanas federāciju šī situācija satrauc.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) uzskata, ka konfidencialitātes pārkāpumi jautājumā par Ričarda Maklarena ziņojumu par iespējamiem dopinga lietošanas gadījumiem ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos mazina uzticēšanos pašai komisijai un Vispasaules Antidopinga aģentūrai (WADA).

Krievijas Valsts domes Drošības un korupcijas apkarošanas komitejas priekšsēdētāja Irina Jarovaja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domes deputāte: Olimpisko apļu vietā drīz būs amerikāņu burgeri

Sestdien vietnes "R-Sport" rīcībā nonāca ASV Antidopinga aģentūras (USADA) vadītāja Trevisa Taigarta vēstules projekts, kas adresēta SOK prezidentam Tomasam Baham. Šajā vēstulē viņš lūdz atstādināt Krievijas sportistus no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm un Paralimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, ņemot vērā Maklarena vadītās WADA komisijas izmeklēšanas rezultātus, kas saistīti ar iespējamiem dopinga lietošanas gadījumiem ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos. Iepriekš kļuva zināms, ka izmeklēšanas rezultāti tiks publicēti tikai 18. jūlijā.

Vakar kļuva zināms, ka vismaz 10 valstu antidopinga iestāžu un 20 sportistu grupu pārstāvji gatavojas pieprasīt visas Krievijas delegācijas atstādināšanu no vasaras Olimpiskajām spēlēm sakarā ar apsūdzību par valsts dopinga programmu.

"FINA ir satraukta par Amerikas un Kanādas antidopinga aģentūru vadības priekšlaicīgajiem ierosinājumiem atstādināt Krieviju no 2016. gada Olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro dažas dienas pirms Maklarena neatkarīgā ziņojuma publikācijas. Tā saturam pirms publikācijas bija jābūt stingri konfidenciālam. Šāda veida konfidencialitātes un neatkarīga ziņojuma pārkāpumi mazina uzticēšanos viņam un organizācijai. Mēs visi to uzskatām par ļoti nopietnu jautājumu," – teikts FINA ziņojumā.

"FINA uztrauc arī tas, ka rit aizkulišu cīņa, kurā vadošo vietu ieņem WADA atlētu komisijas priekšsēdētājs. Tās mērķis ir vēlme izveidot vispasaules koalīciju no atsevišķu olimpiskās kustības organizāciju puses, lai atbalstītu aicinājumu veikt Krievijas pilnīgu diskvalifikāciju. Tā pamatā ir Maklarena atskaitē izdarītie secinājumi, kam bija jābūt neatkarīgai un konfidenciālai," – teikts ziņojumā.

FINA ziņojuma noslēgumā uzsvērts, ka jautājumā par Krievijas sportistu pielaišanu sacensībām organizācija "sagaida, ka SOK izmantos olimpiskās kustības principus un vērtības."

Ziņu lente
0