Amerikāņi izmet pusi pārtikas produktu ārējā izskata dēļ

© AFP 2023 / Philippe HuguenПокупатели в магазине "Ашан" во Франции
Покупатели в магазине Ашан во Франции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse pārtikas produktu no ASV fermeru saimniecībām tiek izmesti neglīta izskata dēļ.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Amerikāņi izmet gandrīz tik daudz pārtikas produktu, cik patērē, neskatoties uz globālām bada un nabadzības problēmām, vēsta Sputnik Armēnija.

ASV lauksaimniecības produkcija sapūt uz lauka, ar to baro lopus, vai vienkārši izmet ārā produkcijas ārējā izskata augsto standartu dēļ. Tikai oficiālie aprēķini rāda, ka mazumtirgotāji un patērētāji izmet aptuveni 60 miljoni tonnu produkcijas par 160 miljardiem dolāru, norāda laikraksts The Guardian.

Коровы на молочно-товарной ферме - Sputnik Latvija
Lauksaimnieki lūdz palīdzību ES

Eksperti uzskata, ka ASV tiek izmesta aptuveni puse visas saražotas produkcijas, ņemot vērā to, kas paliek uz lauka un to, ko izmet izplatītāji.

Aptaujātie fermeri sūdzas par vairumtirgotāju argumentāciju, ar ko tie pamato preces noraidīšanu.

"Pēc maniem aprēķiniem ap 25% ražas tiek izmesti vai izmantoti lopu barībai. Reizēm gadās arī sliktāk," — citē britu laikraksts fermera Veida Ķiršenmana (Wayde Kirschenman) vārdus, kura ģimene nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu Kalifornijā jau vairāk nekā pusgadsimtu.

Pārtikas uzņēmumi nereti argumentē savu atteikšanos pirkt preci ar rūpēm par klientiem, jo neglītus produktus neviens nepirks.

Ziņu lente
0