Līdz vasaras beigām ārzemnieki varēs ārstēties Baltkrievijas sanatorijās bez vīzām

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный вокзал в Минске
Железнодорожный вокзал в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pacientu skaits Baltkrievijas sanatorijās ir samazinājies, tomēr baltkrievu sanatoriju pakalpojumu eksports pirmajā pusgadā ir pieaudzis, salīdzinot ar pērno gadu: dziednīcas sākuši apmeklēt poļi un vācieši.

RĪGA, 13. jūlijs — Sputnik. Tiek saskaņots lēmums braucieniem uz Baltkrieviju bez vīzām ārvalstniekiem, kuri dodas uz sanatorijām, otrdien preses konferencē paziņoja Republikas veselības centra direktors Genādijs Bolbatovskis.

"Rīkojums tiek saskaņots, tomēr atgādināšu, ka jau maijā es teicu, ka šīs jautājums tiks izlemts divu vai trīs mēnešu laikā,"— teica Bolbatovskis.

Centra direktors pastāstīja, ka pašlaik visas sanatorijas ir aizpildītas par 100%. Pakalpojumu eksports pirmajā pusgada laikā pieaudzis par 30%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu.

Фуры с российскими номерами скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Baltkrievija negaidīti kļuva par Latvijas partneri

Bolbatovskis paskaidroja, ka lielāko daļu tūristu joprojām veido krievi— aptuveni 80-90%. Krievu tūristu skaits ir samazinājies nenozīmīgi, norādīja Centra direktors.

"Grodņas apgabala eksporta apjoms šī gada pirmajā pusgadā pieaudzis trīs reizes — pie mums brauc tūristi no Polijas un Vācijas," — uzsvēra Bolbatovskis.

Turklāt Republikas Veselības centra direktors piezīmēja, ka galvenā Baltkrievijas sanatoriju priekšrocība ir veselības aprūpe. Servisa jautājumos mūsu dziednīcas pagaidām atpaliek, tomēr "mēs šajā jomā strādājam," — sacīja Bolbatovskis.

Ziņu lente
0