Dziesmota demisija: Kameronu no jauna pievīlis ieslēgts mikrofons

© REUTERS / Dylan MartinezПремьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон
Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deivids Kamerons bija lieliskā garastāvoklī pēc paziņojuma par savu demisiju – par to liecināja dziesmiņa, ko dziedāja britu politiķis tūlīt pēc savas atvadu runas.

RĪGA, 12. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons pēc sava paziņojuma par gaidāmo demisiju devās prom, taču britu telekanālu skatītāji uz atvadām izdzirdēja muzikālu frāzi, ko izpildīja premjers – politiķis aizmirsa, ka pie žaketes atloka piestiprinātais mikrofons joprojām darbojas.

Vakar Kamerons informēja, ka atkāpsies no premjerministra posteņa 13. jūlijā un nosauca savu pēcgājēju – viņa posteni ieņems Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēze Meja.

Uzrunu premjers teica pie savas rezidences durvīm Dauningstrītā. Tās noslēgumā Kamerons izteica tradicionālos pateicības vārdus, pagriezās un devās uz ēkas pusi.

Будущий премьер-министр Великобритании Тереза Мэй в Лондоне - Sputnik Latvija
Terēza Meja – jaunā Lielbritānijas premjerministre

Viņš atradās pie durvīm, kad kļuva dzirdams, ka politiķis dungo kādu muzikālu frāzi, demonstrējot tīri labu vokālo talantu. "Labi," – pēc tam noskanēja ēterā, un durvis aiz premjera aizvērās.

Šodien notiks pēdējā Ministru kabineta sēde, ko vadīs Kamerons. Trešdien viņu audiencē pieņems Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kur viņam jāsaņem formāla atļauja pamest savu posteni.

Agrāk Kamerons jau vairākkārt ir nokļuvis amizantā situācijā ieslēgta mikrofona dēļ. Pagājušajā septembrī politiķis atļāvās nepatīkamus izteikumus par Lielbritānijas grāfistes Jorkšīras iedzīvotājiem. Toreiz ēterā nokļuva frāze par to, ka jorkšīrieši ienīst ne tikai visu apkārtējo, bet arī viens otru. Kamerons steigšus paziņoja, ka tas bijis joks.

Ziņu lente
0