NATO paplašināšanās uz austrumiem: gribētos jau gan

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на саммите НАТО в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kara eksperts Igors Korotčenko ir pārliecināts, ka NATO nopietni domā par Moldovu un Gruziju.

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. NATO nav aizsardzībai paredzēta alianse – tas ir agresīvs bloks, kas vēlas ielenkt Krieviju, iekļaujot savā sastāvā pēcpadomju valstis – šādu viedokli intervijā radiostacijai Sputnik Moldova izteica krievu kara eksperts, žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenais redaktors Igors Korotčenko.

Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Latvija
Vējonis: NATO bataljoni Baltijā nepārkāpj Krievijas un NATO Pamataktu

"Runa ir par Gruzijas un Moldovas individuālās iestāšanās NATO programmas sagatavošanu, un pašlaik alianse attiecībā uz Krieviju pauž atklāti naidīgu viedokli. Partnerattiecību laiki ir beigušies – viņi nodarbojās ar parnerattiecībām, izplešoties uz austrumiem. Te nu viņi ir atdūrušies pret Krievijas robežu. Tālāk vairs nav kur paplašināties. Tāpēc NATO ir pārgājusi no tā saucamās partnerattiecību politikas pie Krievijas apturēšanas un iebiedēšanas politikas," – uzskata eksperts.

Pēc Igora Korotčenko domām, nav vērts tuvākajā laikā gaidīt Krievijas un NATO attiecību uzlabošanos, un Krievija nepieļaus bloka paplašināšanos uz austrumiem.

"Stoltenbergs ir Aukstā kara ģenerālsekretārs! Viņš sludina karu. NATO ir nometusi masku, un zem aitiņas ādas ir parādījušies ilkņi. Mēs izrausim šos ilkņus, ja NATO arī turpmāk izturēsies necivilizēti. Ne Moldova, ne Gruzija nekad nekļūs par NATO locekļiem. Krievija veiks visus politiskos un cita veida pasākumus, lai tas nenotiktu," – teica Korotčenko.

Komentējot Bulgārijas vadības lēmumu (valdības vadītājs Boiko Borisovs noraidīja Rumānijas priekšlikumu izveidot pastāvīgu NATO jūras kara bāzi Melnajā jūrā ar mērķi "mazināt Krievijas ietekmi" reģionā), Igors Korotčenko šo faktu attiecināja uz Bulgārijas sociāli ekonomisko stāvokli.

"Bulgārijā ir traģiska ekonomiski finansiālā situācija. Naudas nav ne rūpniecībai, ne pilsoņiem – kādas te vēl ambīcijas jūrā! Ja nav naudas, nav arī ambīciju," – piebilda radiostacijas viesis.

Ziņu lente
0