Ramzans Kadirovs aicina Turciju izdot čečenu tautības teroristus

© Sputnik / Said Tsarnayev / Pāriet pie mediju bankasГлава Чечни Рамзан Кадыров
Глава Чечни Рамзан Кадыров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čečenijas Republikas vadītāja vietas izpildītājs Ramzans Kadirovs pavēstīja, ka jau iepriekš brīdinājis Turcijas valdību par draudiem, ko nes čečenu emigranti, taču atbildei sekojuši "vieni vienīgi solījumi" par šo cilvēku izdošanu Krievijai.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Čečenijas Republikas vadītāja vietas izpildītājs Ramzans Kadirovs publicēja Turcijas teritorijā uzturošos čečenu teroristu sarakstu un aicināja Turcijas valdību izdot Krievijai šos cilvēkus.

На месте теракта в международном аэропорту Ататюрка в Стамбуле, Турция - Sputnik Latvija
Stambulas teroraktā iesaistīts bijušais Gruzijas specdienestu aģents

"Ja Turcijas valdībai vajadzīga informācija par teroristiem, varu tos kārtējo reizi nosaukt. Pierakstiet! Tarhans Gazijevs, Ahmads Umarovs, Ahmads Patajevs, Širvani Basajevs, Mahrans Saidovs, Rizvans un Usama Jakubovi, Aslanbeks Vadalovs, Movsars Čatajevs, Hadi Alashanovs, Rustams Naurbajevs, Širvani Basajevs, un viņu idejiskais iedvesmotājs Movladi Udugovs. "Turcijas krastā" viņi jūtas ļoti omulīgi," – viņš rakstīja.

Ramzans Kadirovs pavēstīja, ka jau iepriekš brīdinājis Turcijas valdību par draudiem, ko nes čečenu emigranti, taču atbildei sekojuši "vieni vienīgi solījumi" par šo cilvēku izdošanu.

"Es priecājos par to, ka Turcijas un Krievijas attiecības atkal normalizējas. Vēlreiz lūdzu Turcijas prezidentu Tajipu Erdoganu pieņemt lēmumu par teroristu izdošanu," – čečenu līderis otrdien uzrakstīja savā lapā tīklā Instagram.

Kadirovs pavēstīja, ka čečenu tauta ir upurējusi simtiem tūkstošus dzīvību, lai iznīdētu terorismu, taču "problēma nav atrisināta, jo ārvalstīs uzturas īpaši bīstami noziedznieki, kas bēguši no Čečenijas". Čečenu līderis atgādināja, ka viņi izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

"Cenšoties kaitēt Krievijai, rietumu, gruzīnu un citu valstu specdienesti ir izlolojuši Čatajevu un, ja viņš patiešām ir Stambulas notikumu līdzzinātājs, viņiem par to ir jāatbild, nevis jāskatās uz Čečenijas pusi," — rakstīja Kadirovs.

28. jūnija vakarā pie Ataturka lidostas (Stambula) starptautiskā termināla ieejas un izejas, kā arī autostāvvietā atskanēja trīs sprādzieni. Terorakta rezultātā gāja bojā 44 cilvēki, tostarp arī 19 ārzemnieki. 239 cilvēki guva ievainojumus. Turcijas premjers Binali Jildirims paziņoja, ka apkopotie pierādījumi liecina – teroraktā vainojama organizācija ISIS.

Par terorakta organizāciju tiek turēts aizdomās Čečenijā dzimušais Ahmeds Čatajevs, agrākais noziedzīgās organizācijas "Imarat Kaukāzs" līdera Doku Umarova līdzgaitnieks, kurš pēc viņa bojāejas pievienojās ISIS. 2016. gada janvārī Krievijas Nacionālā antiterorisma komiteja brīdināja, ka Ahmeds Čatajevs "Islāma valstī" vada speciālu nodaļu, kas gatavo teroraktus Krievijā un Eiropā. Tajā lielākoties darbojas emigranti no Kaukāza ziemeļu reģiona.

Ziņu lente
0