Bangladeša informē, ka teroraktu Dakā sarīkojuši izglītoti jaunieši

© REUTERS / /Mohammad PonirНа месте нападения террористов на ресторан в Дакке, Бангладеш
На месте нападения террористов на ресторан в Дакке, Бангладеш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaujinieki, kas piedalījās ķīlnieku sagrābšanā Dakas restorānā, kuras rezultātā bojā gāja 20 cilvēki, bija izglītoti jauni cilvēki no turīgām ģimenēm, paziņojis Bangladešas iekšlietu ministrs.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Teroraktu restorānā Bangladešas galvaspilsētā, kurā gāja bojā 20 cilvēki, sarīkojuši labi izglītoti jaunieši no turīgām ģimenēm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Press.

Jau ziņots, ka ķīlnieku sagrābšanā piedalījušies septiņi teroristi: seši no tiem tika neitralizēti, viens — aizturēts; visi viņi ir Bangladešas pilsoņi.

Bagdāde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Teroraktā Bagdādē gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēki

"Viņi visi ir augsti izglītoti jaunieši, universitātes studenti," — paskaidroja valsts iekšlietu ministrs Asaduzamans Hans. Vaicāts, kāpēc viņi kļuvuši par kaujiniekiem, Hans atbildējis, ka "tagad tas ir moderni".

1. jūlijā bruņoti teroristi uzbruka restorānam Bangladešas galvaspilsētas diplomātiskajā rajonā. Sestdienas rītā policija atbrīvoja ķīlniekus, seši kaujinieki tika iznīcināti. Policijas operācijas gaitā izdevās atbrīvot 13 cilvēkus, tai skaitā vienu Japānas pilsoni un divus Šrilankas pilsoņus. 20 ķīlnieki gāja bojā. Atbildību par uzbrukumu, pēc mediju ziņojumiem, uzņēmušies "Islāma valsts" kaujinieki, tomēr Bangladešas valdība uzskata, ka tie bija vietējās teroristu organizācijas "Jamaeytul Mujahdeen Bangladesh" locekļi.

Ziņu lente
0