Brexit var kļūt par labu iespēju ES attīstībai

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas dalības Eiropas Savienībā atbalstītāji mītiņa laikā Trafalgara laukumā. Foto no arhīva
Lielbritānijas dalības Eiropas Savienībā atbalstītāji mītiņa laikā Trafalgara laukumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Brexit Eirozonai jāvirzās uz priekšu, radot apstākļus politiskai un ekonomiskai integrācijai, norāda ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī. Viņaprāt, citas valstis varētu sekot Lielbritānijas piemēram, ja saglabāsies status quo.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī uzskata, ka Lielbritānijas lēmums par izstāšanos no Eiropas Savienības uzstāda ES jaunus uzdevumus. Eirozonas valstīm ir jāpaātrina integrācija, citādi Londonas piemēram varētu sekot arī citas valstis, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Mēs nedrīkstam vienkārši samierināties ar Brexit, mums jāvirzās uz priekšu, jo tā var būt laba iespēja," — sacīja Moskovisī.

"Ja status quo ir mūsu vienīgā atbilde, (Lielbritānijas – red.) izstāšanās no ES nebūs pēdējā," — viņš piebildis.

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 23. jūnijā. Par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsojuši 51,9% britu, par valsts palikšanu ES — 48,1%. Pēc balsojuma Skotijā situācija izskatījās citādi: 62% skotu uzstājās par to, lai valsts paliktu ES, 38% — par Brexit.

Pēc tautas balsojuma rezultātiem, valsts premjers Deivids Kamerons paziņoja par atkāpšanos no amata. Vēlāk par demisiju paziņoja arī eirokomisārs no Lielbritānijas Džonatans Hills.

Uz britu valdības vadītāja krēslu jau pretendē Lielbritānijas IeM vadītāja Terēza Meija un Konservatoru partijas priekšsēdētāja posteņa kandidāts  tieslietu ministrs Maikls Gouvs.

Ziņu lente
0