Turcija pēc slaktiņiem: cik ātri pazudīs tūristi no pludmalēm un viesnīcām

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasTurcija. Foto no arhīva
Turcija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā Turcijas kūrortus ietekmēs sprādzienu sērija lidostā Stambulā, sarunā ar Sputnik Moldova korespondentu apsprieda tūrisma speciāliste Praskovja Kuļeva.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Tūristu, kuri vēlētos apmeklēt Turciju pēc otrdien Stambulā notikušajiem teroraktiem, būs vēl mazak — šādu viedokli trešdien pauda tūrisma firmas vadītāja Praskovja Kuļeva.

Ātrās palīdzības mašīna Stambulas ielā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sprādzienā Stambulas lidostā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši

Otrdien Ataturka lidostā atskanēja trīs sprādzieni. Informācija liecina, ka tajos gājuši bojā 36 cilvēki un 147 cilvēki guvuši ievainojumus. Jaunākie dati norāda, ka traģēdijā vainojami teroristi pašnāvnieki, kuri uzspridzinājuši granātas.

Tūrisma firmas vadītāja no Moldāvijas pastāstīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ievērojami samazinājies atpūtnieku skaits, kuri vēlējušies iegādāties ceļazīmes uz Turciju. Acīmredzot viņi ņēmuši vērā teroraktus, kas periodiski notiek šajā valstī.

Viņa paskaidroja, ka daudz biežāk tūristi izvēlas atpūtu Grieķijā.

"Nesen kāda ģimene iegādājās ceļazīmes uz Turcijas piekrasti, taču pēdējā brīdī tās apmainīja. Savu lēmumu viņi izskaidroja ļoti vienkārši — viņi uztraucās par savu dzīvību. Neskatoties uz pastiprinātajiem drošības pasākumiem viesnīcās, cilvēki joprojām raizējas," — pastāstīja Kuļeva.

Tagad, pēc nesenā notikušā slaktiņa Turcijas kūrorti zaudēs vēl lielāku skaitu tūristu, uzskata spciāliste.

"Bieži klienti interesējas par mūsu viedokli par drošību valstī, kurp viņi dodas atpūsties. Mēs, protams, nevaram garantēt to, ko neesam spējīgi kontrolēt," — teica tūrisma speciāliste.

Ziņu lente
0