NATO vajag vairāk: Polijas valdību biedē Krievija

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankasGalvenais uzbrukuma helikopters McDonnell Douglas AH-64 Apache
Galvenais uzbrukuma helikopters McDonnell Douglas AH-64 Apache - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas Nacionālās drošības biroja vadītājs Pāvels Solohs cer, ka sākotnējās vienošanās jautājumā par Ziemeļatlantijas alianses klātbūtni Eiropā samitā Varšavā tiks paplašinātas.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Polijas Nacionālās drošības biroja vadītājs Pāvels Solohs brīdināja, ka NATO spēku apmērs austrumos var paplašināties, ja "Krievijas viedoklis nemainīsies.

Репетиция военно-морского парада к Дню ВМФ в Балтийске - Sputnik Latvija
Polijas specdienesti uzskata, ka Krievija apdraud valsti

NATO dalībvalstu aizsardzības ministri saskaņoja lēmumu par četru daudznacionālu bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā saskaņā ar rotācijas principu. Lielāko daļu kontingenta trijos bataljonus veidos karavīri no Vācijas, Lielbritānijas un ASV. Iepriekš tika vēstīts, ka galīgais lēmums par bataljonu dislokāciju, iespējams, tiks pieņemts NATO samitā Varšavā, kas notiks 8.-9. jūnijā.

"Mēs sagaidām, ka samitā pieņemtie lēmumi attiecībā uz paplašināto klātbūtni nebūs galīgi un, iespējams, šie spēki tiks palielināti, ja Krievijas viedoklis nemainīsies… Jautājums ir atklāts, un tieši tā ir jāpieņem šādi lēmumi," – paziņoja Solohs.

Nav saprotams, par kādu tieši Krievijas viedokli viņš runā.

Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis - Sputnik Latvija
Polijas ārlietu ministrs aicina atteikties no Krievijas un NATO Pamatakta

Iepriekš Pāvels Solohs paziņoja, ka Krievijas politika apdraud Poliju, un tas tiks norādīts valsts nacionālās drošības jaunajā koncepcijā.

Polijas politiķi nereti pauž viedokli par to, ka tikai NATO varēšot aizstāvēt viņu valsti no Krievijas agresijas. Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Mačerevičs paziņoja, ka NATO bataljons Polijā varēšot aizturēt Krievijas iebrukumu pietiekami ilgi, lai sabiedrotie paspētu veikt atbildes pasākumus, savukārt Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis aicināja atteikties no Krievijas un NATO Pamatakta, kas ierobežo Ziemeļatlantijas alianses karaspēkus, kas pastāvīgi uzturas līdzās Krievijas teritorijai.

Vienlaikus Polijas prezidents Andžejs Duda uzskata, ka Polija nevēlas uzsākt auksto karu NATO un Krievijas starpā.

Ziņu lente
0