Vācu nūdisti atsakās apģērbties imigrantu dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu nūdisti atsakās ievērot jaunos noteikumus un uzģērbt peldkostīmus, jo netālu no peldvietas atrodoties bēgļu nometne. Ierēdņi atzina, ka liegums peldēties bez apģērba tika pieņemts kļūdaini un sākotnēji bija paredzēts sabiedrisko baseinu lietotājiem.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Vācu nūdistiem tika likts apģērbties, peldoties ezerā uz ziemeļiem no Drēzdenes, jo drīz vien šeit tiks sniegts patvērums jaunai bēgļu grupai, taču nūdistu grupa dumpojas pret jaunajiem noteikumiem, raksta  The Independent.

Jau vairāk nekā 100 gadus nūdisti – Familiensport un Moricburgas kluba FKK Bund Waldteichfreunde biedri peldas bez apģērba vientulīgā kempingā, taču tagad varas iestādes liek viņiem vilkt mugurā peldkostīmus.

Ezera otrā krastā varas iestādes vēlas celt patversmi 112 bēgļiem. Informācija par liegumu peldēties bez apģērba tika nosūtīta nūdistu biedrībai vācu, albāņu, arābu un farsi valodās.

Jaunie noteikumi paredz, ka "peldēties baseinā atļauts tikai peldkostīmā.

Nūdistu kluba biedri un "brīva ķermeņa kultūras" sekotāji uzskata šo aizliegumu par aizvainojošu.

Kluba pārstāve Petra Hofmane pastāstīja izdevumam Bild, ka nūdisti šeit peldas kopš 1905. gada un nevēlas mainīt savus ieradumus.

"Mēs atsakāmies sekot noteikumiem," – paziņoja Hofmane.

Starptautiskās lidostas Rīga darbs - Sputnik Latvija
Pavasarī plaukst sniegpulkstenītes un... nūdisti

Viņa atklāja, ka vairāki nūdisti jutušies aizskarti, lasot informāciju medijos par migrantu uzmākšanos Vācijas sabiedriskajos baseinos.

Klubs izvedojās 1910. gadā, un tolaik zeme tika iznomāta nūdistu peldvietai.

Vācijas Peldētāju biedrības pārstāvji informēja, ka aizliegums, kas attiecināts uz nūdistiem, radies sajukuma rezultātā – vietējā padome nosūtījusi sabiedriskajiem baseiniem izstrādātos standarta noteikumus.

Maisenes padome nevēlas atkāpties no saviem plāniem uzcelt patversmi bēgļiem, kas nepieciešama valstī iebraukušajiem migrantiem.

Ierēdņi ierosināja uzbūvēt "ekrānu", lai norobežotu ezeru no bēgļu nometnes puses, turklāt imigranti tiks informēti par FKK kultūru.

Pērn Vācijā ieradās vairāk nekā miljons bēgļu un patvēruma meklētāju. Vācija ir galvenais Eiropā iebraukušo migrantu ceļa mērķis.

Pēc uzbrukumiem Ķelnē Jaunā gada priekšvakarā sabiedrībā aug pretestība migrantu plūsmai. Arvien lielāks skaits vāciešu atbalsta populistiskās un galēji labējās kustības, ieskaitot pret islāmu vērsto kustību Pegida.

Plašu atbalsi sabiedrībā radīja mediju publicētā informācija par migrantu seksuālo uzmākšanos baseinos, taču tie nepārkāpa verbālu uzmākšanos baseinu apmeklētājiem un darbiniekiem. Bornhaimas pilsētas (Ziemeļreinas–Vestfālenes federālā zeme) mērija nolēma aizliegt vīriešu dzimuma bēgļiem apmeklēt pilsētas baseinu.

Migrantēm — sievietēm un bērniem ir ļauts apmeklēt baseinu.

Policijas rīcībā esošā statistika liecina, ka dzimumnoziegumi veido pavisam nelielu daļu bēgļu likumpārkāpumu sarakstā – lielākā daļa pārkāpumu ir saistīti ar transportu un dokumentiem.

Ziņu lente
0