Politika

Itālija vilcina jautājumu par ES sankciju pagarināšanu

CC BY 2.0 / Dave Kellam / Italian FlagItālijas karogs. Foto no arhīva
Itālijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums par Eiropas Savienības ieviesto un pret Krieviju vērsto ekonomisko sankciju pagarināšanu atlikts Itālijas viedokļa dēļ.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Itālija bremzē lēmumu par ekonomisko sankciju pagarināšanu, vēsta aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Radio Free Europe.

Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Jūnijā tiks pagarinātas pret Krieviju vērstās sankcijas

Otrdien ES dalībvalstu pastāvīgo pārstāvju komiteja apstiprināja lēmumu par to, ka uz pusgadu tiek pagarinātas pret Krieviju vērstās ekonomiskās sankcijas, taču formālais lēmums jāpieņem ES Padomei. Termiņi pagaidām nav zināmi. Agrāk mediji informēja, ka sankciju galīgās pagarināšanas termiņi aizkavējas, jo lēmums jāsaskaņo ar Lielbritānijas, Zviedrijas un Francijas parlamentiem.

Radiostacija informēja, ka Roma pieprasa iekļaut sankciju rezolūcijā punktu par iespēju izvērtēt politiku attiecībās ar Krieviju 2016. gada beigās. Vienlaikus informācijas avots uzsvēra, ka tas ir dīvaini, jo "domājams, ka Krievijas politika jebkurā gadījumā tiks izvērtēta rudenī.

Saskaņā ar radiostacijas rīcībā esošajām ziņām, Itālijas prasību dēļ galīgais lēmums sankciju jautājumā, iespējams, tiks atlikts līdz ES dalībvalstu vadītāju apspriedei jūnija beigās.

Austrijas ārlietu ministrs Sebastians Kurcs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Austrijas ārlietu ministrs uzskata, ka pienācis laiks iet pretī Krievijai

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. ES valstis vispirms ieviesa individuālas sankcijas pret fiziskām personām, kas ir spēkā līdz 2016. gada 15. septembrim. Sektorālie pasākumi, kas skar veselas ekonomikas nozares, darbojas līdz 31. jūlijam. Atbildot uz sankcijām, Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas ieviesušas sankcijas. 2015. gada jūnijā Krievija tūlīt pēc ES pieņemtā lēmuma pagarināja pārtikas embargo uz gadu – līdz 2016. gada 5. augustam.

Ukraina, ASV un ES pārmet Krievijai iejaukšanos Ukrainas lietās. Krievijas valdība to noliedz un tamlīdzīgas apsūdzības uzskata par nepieņemamām. Krievijas augstākās amatpersonas uzsver, ka valsts nav iejaukta Ukrainas iekšējā konfliktā un nav saistīta ar notikumiem valsts dienvidaustrumu rajonos, turklāt Krievija vēlas, lai Ukraina pārvarētu politisko un ekonomisko krīzi. Krievijas Ārlietu ministrija norāda, ka Krievija nav Minskas protokolu subjekts un var tikai ietekmēt konfliktā iesaistītās puses.

Ziņu lente
0