Mediji ziņo, ka briti pēc Brexit interesējas par iespēju saņemt Īrijas pasi

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasReferendums Lielbritānijā par valsts turpmāko dalību ES. Foto no arhīva
Referendums Lielbritānijā par valsts turpmāko dalību ES. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc referenduma, kas apliecināja Lielbritānijas vēlmi izstāties no Eiropas Savienības, briti sākuši aktīvi interesēties par iespēju saņemt Īrijas pasi.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Pēc referenduma rezultātu apkopošanas Lielbritānijas iedzīvotāji aktīvi interesējas par to, kā saņemt Īrijas – ES dalībvalsts – pasi, ziņo telekanāls Sky News.

Ceturtdien Lielbritānijā notika referendums jautājumā par valsts turpmāko dalību ES. Tā oficiālie rezultāti liecina, ka par valsts izstāšanos no ES nobalsojuši 51,9%, tas ir, gandrīz 17 miljoni cilvēku.

"Īrijas Ārlietu ministrija informēja, ka valsts vēstniecībā Londonā saņemts milzum daudz zvanu no cilvēkiem, kuri jautā par Īrijas pasi un lūdz informāciju. Pie tam (Īrijas) pasu izsniegšanas dienestu ofisos Dublinā un Londonā rindu nav," – ziņo telekanāls.

Mediju informācija par to, ka pie pasu dienesta ofisa Dublinā pulcējas britu pūlis, izrādījās maldīga. Ārlietu ministrija pavēstīja, ka jūnija beigās parasti pieaug pieteikumu skaits pases saņemšanai.

Ziņu lente
0