Soross: Krievija kļūst par pasaules dižvalsti uz ES sabrukšanas fona

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasAmerikāņu finansists, investors un miljardieris Džordžs Soross. Foto no arhīva
Amerikāņu finansists, investors un miljardieris Džordžs Soross. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc slavenā amerikāņu finansista domām, pašreizējie procesi atgādina to, kas notika pirms divdesmit pieciem gadiem, PSRS sabrukšanas laikā.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Eiropas Savienībā parādās sairuma pazīmes, bet Krievija kļūst par pasaules lielvalsti. Šādu viedokli pauž pazīstamais amerikāņu finansists, investors un miljardieris Džordžs Soross, uzstājoties pirmdien Londonā klubā "Atklātā Krievija", raksta Sputnik Moldova.

Viņš atgādināja, ka līdzīgi procesi notikuši PSRS sairuma laikos, kad Eiropas bloks plauka un ziedēja.

Soross piebilda, ka viņš ir pārliecināts: ES liktenis ir atkarīgs no Ukrainas, un norādīja, ka attiecības Krievijas un rietumvalstu starpā varētu attīstīties citā virzienā.

"Domāju, ka gadījumā, ja SVF savulaik būtu uzklausījis manu padomu un atbalstītu nevis Rietumu valdības, bet konkrētu lēmumu risināšanu, piemēram, pensiju reformas vai bezdarba novēršanu, mūsu pašreizējām attiecībām ar Krieviju būtu pavisam cits pamats," — viņa vārdus citē "Atklātā Krievija" savā lapā Facebook.

Ziņu lente
0