Jaunā 50 eiro banknote nonāks apgrozībā 2017. gada pavasarī

© ЦОС ФСБ РФ / Pāriet pie mediju bankas50 eiro banknotes. Foto no arhīva
50 eiro banknotes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirozonas valstu Centrālās bankas un to ekonomiskie partneri jau sākuši gatavoties jaunās banknotes ieviešanai – viņi vēlas būt pārliecināti, ka tā neradīs problēmas jau kopš pirmās dienas apgrozībā.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. 5. jūlijā Eiropas Centrālā Banka prezentēs jaunu banknoti ar nominālu 50 eiro. Plānots, ka jaunā banknote nonāks apgrozībā 2017. gada pavasarī, teikts ECB mājaslapā, ziņo Sputnik Igaunija.

Американские доллары - Sputnik Latvija
Bijušais ASV finanšu ministrs ierosina atteikties no liela nomināla kupīrām

Eirozonas valstu Centrālās bankas un to ekonomiskie partneri jau sākuši gatavoties jaunās banknotes ieviešanai – viņi vēlas būt pārliecināti, ka tā neradīs problēmas jau kopš apgrozībā nonākšanas dienas. Tas īpaši attiecas uz preču pārdošanas automātu, biļešu terminālu un citu tirdzniecības automātu ražotājiem.

15. jūnijā Madridē ECB un tās partneri organizēja semināru, kurā piedalījās ar naudu saistīto iekārtu ražotāji. Kopš aprīļa ECB dāvāja ražotājiem iespēju pārbaudīt savu iekārtu darbību, izmantojot jaunās banknotes. ECB pauž gatavību sniegt plašāku informāciju par jauno banknoti un tās drošības zīmēm.

Banknote ar 50 eiro nominālu ir visplašāk izmantotā no visām eiro banknotēm. Apgrozībā patlaban ir vairāk nekā 8 miljardi banknošu 50 eiro vērtībā – aptuveni 45% no kopējā eiro banknošu skaita.

Ziņu lente
0