Rio var bankrotēt līdz Olimpiskām spēlēm

© REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDISОлимпийский и бразильский флаги
Олимпийский и бразильский флаги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Štats Riodežaneiro brīdina, ka bez valdības palīdzības var bankrotēt. Tā ir viena no daudzajām problēmām, ar kurām saskaras Brazīlija, gatavojoties 2016. gada Olimpiskajām spēlēm.

RĪGA, 19.jūnijs – Sputnik. Brazīlijas štata Riodežaneiro gubernators paziņoja par ārkārtas finanšu situāciju un lūdza valdībai palīdzību, raksta Business Insider.

Štata varas iestādes apgalvo, ka gadījumā, ja nesaņems palīdzību tuvākajā laikā, Riodežaneiro veselības aprūpi, izglītību, transportu un drošību sagaida pilnīgs sabrukums. Štata ienākumi lielā mērā ir atkarīgi no naftas cenām, kas ievērojami kritušas pēdējo divu gadu laikā. Paredzamais budžeta deficīts ir 19 miljardi reālu (4,93 miljardi eiro).

Vieglatlētika. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dopinga lietošanā pieķertos Krievijas sportistus nelaidīs uz Olimpiskajām spēlēm

Drošības izmaksas ir samazinātas par 30%, rezultātā pilsētā palielinājis slepkavību un uzbrukumu skaits, kas rada bažas, ņemot vērā gaidāmās Olimpiskās spēles. Arī štata varas iestādes aizkavē pensiju un algu izmaksas, un slēdz dažas skolas un slimnīcas.

Riodežaneiro mērs Eduardu Paeš paziņojis, ka ārkārtas finansiālais stāvoklis netraucēs pilsētai pienācīgi sarīkot Olimpiskās spēles šā gada augustā.

Riodežaneiro Olimpiskie projekti tiek apmaksāti gan no valsts, gan no federālā, gan no štata budžetiem, tomēr štats ir atbildīgs par Rio drošību un veselības aprūpi. Atgādināsim, ka Brazīlija ar pūlēm cenšas novērst Zikas vīrusa izplatību, kas ir īpaši bīstams grūtniecēm, turklāt Riodežaneiro pludmalēs nesen tika konstatēta bīstama super baktērija.

Ziņu lente
0