Merkele: traģēdija Orlando neietekmēs Vācijas atklāto politiku

© REUTERS / STEPHEN LAMCilvēki sēro par bojāgājušajiem apšaudē naktsklubā Orlando
Cilvēki sēro par bojāgājušajiem apšaudē naktsklubā Orlando - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele ir pārliecināta, ka pat tik smagi noziegumi kā terorakts Orlando neietekmēs vāciešu atklāto un toleranto dzīvi.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Cilvēku apšaušana ASV pilsētā Orlando neietekmēs Vācijas politiku, kuras pamatā ir atklātības un tolerances principi, uzsvēra Vācijas kanclere Angela Merkele.

Ātrās palīdzības automašīnas ASV. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Apšaudē naktsklubā ASV beigusies traģiski

"Domāju, ka izteikšos visu šeit klātesošo no Vācijas atbraukušo viesu vārdā: ap sirdi ir smagi, jo viena cilvēka naidīgums ir maksājis vairāk nekā 50 cilvēku dzīvības. Taču mēs esam cieši apņēmušies turpināt mūsu atklāto un toleranto dzīvi, lai gan šie smagie noziegumi rada mūsos dziļas skumjas," – teica Merkele Vācijas un Ķīnas starpvaldību konsultāciju laikā Pekinā. Kancleres uzrunas ieraksts publicēts tīklā Twitter.

Politiķe pavēstīja, ka izteiks dziļākās līdzcietības vārdus ASV prezidentam Barakam Obamam un pauda līdzjūtību bojāgājušo un cietušo ģimenēm.

Sestdienas naktī geju klubā Orlando notika ASV vēsturē lielākā pilsoņu masveida apšaušana – 50 gājuši bojā un 53 guvuši ievainojumus. FIB informēja, ka aizdomās turamais Omārs Matins piezvanījis uz ārkārtas palīdzības numuru un pavēstījis, ka pieder pie ASV un Krievijā aizliegtā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts". Noziedznieku likvidēja policijas darbinieki. ASV prezidents Baraks Obama nosauca notikušo par terorisma aktu.

Ziņu lente
0