Savčenko: būt labiem kaimiņiem ir labāk nekā sliktiem brāļiem

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva
Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nadežda Savčenko vēsta, ka nevēlas piedalīties pārrunās Minskā un nedomā uzsākt dialogu ar Doņeckas Tautas Republikas pilnvaroto priekšsēdētāju Denisu Pušiļinu.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Nadežda Savčenko, par krievu žurnālistu slepkavību notiesātā Ukrainas kareive, ko apžējoja Krievijas prezidents, pašreizējā Augstākās Radas deputāte no frakcijas "Batkivščina", pavēstīja, ka nākotnē Ukraina un Krievija varētu kļūt par "labiem kaimiņiem".

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

"Mums visiem ir uz sirds kaut kas, ko pārmest Krievijai, bet krievi uzskata, ka viņiem ir kaut kādas pretenzijas pret mums. Mēs nekad vairs nebūsim tik brālīgas tautas kā agrāk. Jā, ir daudz radinieku, asinis ir sajaukušās un tā tālāk, taču labāk mēs būsim kārtīgi kaimiņi nevis slikti brāļi… Es domāju, ka nākotnē tas ir iespējams," – Nadeždas vārdus intervijā "Radio Svoboda" citē RIA Novosti.

Viņa norādīja, ka ir gatava apspriest gūstekņu apmaiņu ar pašpasludināto DTR un LRT pārstāvjiem, kuri tieši piedalījušies karadarbībā Donbasā.

Nadežda Savčenko pastāstīja, kā savā pirmajā darba nedēļā devusies uz Ukrainas austrumu rajoniem un apmeklējusi vietas, "kur būtu iespējams tikties jebkurā brīdī."

"Pretējā puse vēl nav tam piekritusi, jo viņi vēlas sarunāties politiskajā arēnā. Taču es nedomāju, ka šo jautājumu vajadzētu apspriest politiskajā arēnā… Man šķiet, ka cilvēkiem vienmēr ir vienkāršāk vienoties tieši… Es esmu gatava sarunāties ar cilvēkiem, ko esmu satikusi cīņā. Es esmu tikusies personīgi ar Igoru Plotņicki un zinu, ka ar viņu var runāt, jo viņš vismaz zina, par ko runā, viņš tur ir bijis. Esmu dzirdējusi, ka arī (Aleksandrs) Zaharčenko ir karojis. Pati ar viņu tikusies neesmu, taču puiši stāstīja, ka viņš patiešām ir bijis (kaujā – red.)," – skaidroja Savčenko.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un kareive Nadežda Savčenko, ordeņa Zelta zvaigzne pasniegšanas ceremonijā. - Sputnik Latvija
Savčenko gatava kļūt par Ukrainas prezidenti

Viņa uzsvēra, ka "ir gatava runāt par karu un gūstekņu apmaiņu ar cilvēkiem, kuri patiešām zina, kāda ir cilvēka dzīvības cena." Tāpat bijusī kareive piezīmēja, ka nevēlas piedalīties sarunās "Minskas laukumā" un iesaistīties dialogā ar Doņeckas Tautas Republikas pilnvaroto priekšsēdētāju Denisu Pušiļinu.

Pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas pārstāvis politiskajā apakšgrupā pārrunām Minskā par situācijas noregulēšanu Ukrainā Rodions Mirošņiks vakar informēja, ka politiskās apakšgrupas nākamā tikšanās Minskā notiks 15. jūnijā.

Ziņu lente
0