Pentagons bombardē sabiedrotos Sīrijā

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasСитуация в сирийском городе Алеппо
Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu GKS kļūdījās, un aviācijas trieciens sasniedza sabiedroto grupējumu. Pirmo reizi Pentagons ir atzinis savu kļūdu.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Pentagons sācis izmeklēšanu lietā, kuras rezultātā amerikāņu GKS trieciens trāpījis Sabiedroto grupējumam Sīrijā, kas cīnās pret "Islāma valsts" kaujiniekiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas sniegto informāciju.

Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Mediji noskaidrojuši amerikāņu plāna "B" detaļas Sīrijas jautājumā

Izdevums Wall Street Journal vēsta, ka incidents noticis maija beigās netālu no apdzīvotās vietas Al Māras Sīrijā. ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības pārstāvis apstiprināja, ka triecienā cietusi brigāde Mutasim Brigade, kas cīnās pret "Islāma valsti".

"Sākotnējā informācija liecina, ka, iespējams, bojā gājuši četri ISIS kaujinieki," – izdevumam paskaidroja ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības pārstāvis – pulkvedis Patriks Raiders. Viņš uzsvēra, ka sākta incidenta izmeklēšana.

"Mēs arī turpmāk atbalstīsim spēkus, kas cīnās pret ISIS un izmantosim visas izmeklēšanas rezultātā gūtās mācības, lai nākotnē mūsu operācijas būtu efektīvākas," – piebilda Raiders.

Izdevums Wall Street Journal ziņo, ka šī ir pirmā reize, kad ASV BS virspavēlniecība atzīst, ka amerikāņu GKS izdarījuši triecienu pa sabiedrotajiem un tā ir "pašlaik nopietnākā neveiksme sadarbībā ar sunnītu spēkiem Sīrijas ziemeļos."

Прощание с погибшим в Сирии военным Антоном Ерыгиным - Sputnik Latvija
Sīrijā gājis bojā krievu karavīrs
Agrāk cietušās brigādes līderi informēja medijus par to, ka ASV GKS uzbrukuma rezultātā gājuši bojā desmit karavīri. Pentagons tolaik apstiprināja, ka izdarīti uzbrukumi Al Māras rajonā, taču informēja, ka uzbrukums trāpījis divām ISIS apakšvienībām, iznīcinātas divas militārā transporta vienības un viena kaujinieku mašīna.

"Šajā gadījumā koalīcijas spēki tikai pēc dažam dienām saņēma informāciju par to, ka, iespējams, uzbrukums trāpījis savējiem," – Pentagona pārstāvis paskaidroja, kāpēc aizkavējusies  informācijas izplatīšanās. Izdevums atzīmēja, ka tā rīcībā nav apstiprinātu ziņu par uzbrukuma rezultātā bojāgājušo brigādes locekļu skaitu.

Ziņu lente
0