NATO gatavo placdarmu Austrumeiropā karam ar Krieviju

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUЦеремония открытия американского комплекса ПРО Aegis Ashore на румынской военной базе в Девеселу
Церемония открытия американского комплекса ПРО Aegis Ashore на румынской военной базе в Девеселу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļatlantijas alianse izvieto karaspēkus bijušajās padomju kara bāzēs Eiropā un gatavo placdarmu globālam uzbrukumam, norāda Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francs Klincevičs.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. "Viņiem ir plaši un nopietni plāni tā saucamā globālā uzbrukuma koncepcijas ietvaros. NATO atjauno mūsu vecās padomju bāzes Baltijas valstīs, Rumānijā un Polijā, izvieto tur cilvēkus," – uzskata Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francs Klincevičs, vēsta aģentūra LETA.

NATO starptautiskās militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rodas iespaids, ka NATO gatavojas īstam karam ar Krieviju

Vienlaikus viņš atgādināja, ka NATO karavīru skaits šajās valstīs ir pieaudzis 19 reizes. Senators piebilda, ka, absolūtos skaitļos mērojot, tas, iespējams, nav īpaši liels skaits, un risks nav liels. "Taču, pēc būtības tiek gatavots placdarms, kurā iespējams nogādāt iekārtas un sagatavot laukumu lielu plānu īstenošanai," – paskaidroja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka Krievijas Ģenerālštābs seko situācijai, kas saistīta ar NATO aktivitāti Krievijas robežu tuvumā. "Protams, mēs mainīsim (militāro līdzekļu) tēmējumu, izvietosim (karaspēku), ņemot vērā to, kā aug NATO aktivitāti. Protams, tas visvairāk apdraud valstis, kurās atrodas pretraķešu aizsardzības sistēmas. Mēs to neslēpjam," – pastāstīja Klincevičs.

Līdz ar to pašlaik Krievijai nav īpaši jāraizējas par NATO darbībām Krievijas robežu tuvumā.

"Jā, viņi ir aktivizējušies, un palielina spriedzi – viņi cenšas demonstrēt, ka Krievijai ir kaut kādi agresīvi nodomi," – pauda savas domas senators.

Viņš komentēja Polijas aizsardzības ministra neseno izteikumu par to, ka NATO bataljons Polijā varēšot apturēt "Krievijas agresiju". "No saprātīgi domājoša cilvēka viedokļa šis ministrs pat nesaprot, ko nozīmē mūsdienu karš, līdzekļi un ko spēj paveikt viens bataljons," – teica Klincevičs.

Ziņu lente
0