Bolīvijas prezidents paziņoja par atbalstu Krievijai Krimas atzīšanas jautājumā

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasПамятник архитектуры "Ласточкино гнездо"
Памятник архитектуры Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Evo Moraless paziņoja, ka Bolīvija būs kopā ar Krieviju jebkuras amerikāņu agresijas gadījumā.

RĪGA 3. jūnijs – Sputnik. Krievija var cerēt uz Bolīvijas atbalstu Krimas atzīšanas jautājumā, intervijā RIA Novosti paziņoja Bolīvijas prezidents Evo Moraless.

Регионы России. Крым - Sputnik Latvija
Imants Kalniņš: Krima nekad nav bijusi Ukrainas zeme

"Jebkuras pret Krieviju vērstas amerikāņu agresijas gadījumā mēs esam vienmēr kopā ar Krieviju. Vienalga, vai runa ir par politiska,  ģeogrāfiska, ekonomiska vai militāra rakstura agresiju, tā (Krievija), var paļauties uz Bolīvijas atbalstu," —Moraless atbildēja uz jautājumu, vai var cerēt, ka valsts spers papildu soļus, kas apliecinātu, ka Bolīvija atzīs Krimu par Krievijas daļu.

Valsts vadītājs sacīja, ka Bolīvija lielā mērā nepiekrīt ASV politikai Latīņamerikā.

"Pateicoties Bolīvijas tautas vienotībai, mēs politiski atbrīvojāmies no ASV ietekmes, bet ekonomiski — no SVF, rezultātā valstij klājas labāk. Tauta to atbalsta. Šeit mēs esam antiimperiālistiski noskaņoti un visiem spēkiem atbalstām līdzīgi noskaņotas valstis," — viņš teica.

"Pirmkārt mēs cienām un apjūsmojam Krieviju," — sacīja Moraless.

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek uzdots jautājums par Krimas atzīšanu Krievijas sastāvā, piemēram attiecīgais priekšlikums tiks iesniegts pilsētas Kvakenbrūkas (Vācija) parlamentam.

Iepriekš Itālijas Veneto apgabala padome pieņēma rezolūciju, kas aicināja nacionālu valdību nosodīt ES politiku attiecībā uz Krimu un censties panākt pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu.

Ziņu lente
0