Noraidīts zinātnieku lūgums atlikt vai atcelt Olimpiskās spēles

© REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDISOlimpisko spēļu un Brazīlijas karogs. Foto no arhīva
Olimpisko spēļu un Brazīlijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zinātnieki un mediķi izteica lūgumu atlikt vai atcelt 2016. gada Olimpiskās spēles Riodežaneiro Zikas vīrusa radīto draudu dēļ, taču Pasaules Veselības organizācija neuzskata, ka par to vajadzētu raizēties.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) noraidīja zinātnieku un medicīnas specialistu lūgumu atcelt vai atlikt 2016. gada vasaras Olimpiskās spēles Riodežaneiro Zikas vīrusa radīto draudu dēļ.

PVO ģenerāldirektoram adresētā atklātā vēstule, ko pašlaik parakstījuši 150 speciālisti no visas pasaules, bija publicēta tīmekļa vietnē rioolympicslater.org, savukārt tās kopija tika nosūtīta Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK).

Pēc Pasaules Veselības organizācijas domām, Olimpiskās spēles norādītajā laikā nevarēs nopietni ietekmēt Zikas vīrusa izplatību.

"Ņemot vērā pašreizējo informāciju par Zikas vīrusu, kas izplatījies 60 valstīs visā pasaulē un 39 Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīs, no sabiedriskās veselības aprūpes viedokļa nav pamata atlikt vai atcelt (Olimpiskās) spēles," – teikts organizācijas sniegtajā atbildē, ko publicēja aģentūra Reuter.

Zikas drudzis ir pērtiķu infekcijas slimība, kas tiek nodota cilvēkam ar odu starpniecību. To raksturo mērens drudzis. Vīruss ir ļoti bīstams grūtniecēm, jo valda pieņēmums, ka tas rada augļa mikrocefāliju ar potenciāliem smagiem smadzeņu darbības traucējumiem.

Ziņu lente
0