Politika

Igaunijas premjerministrs: "jaunā norma" - Krievijas iebiedēšana

© Foto : Sven TupitsIgaunijas premjerministrs Tāvi Reivass. Foto no arhīva
Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas premjers Tāvi Reivass ierosināja izvietot Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pa NATO bataljonam un pavēstīja, ka jāturpina Krievijas iebiedēšana.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass jautājumā par "Baltijas valstu militāro apdraudējumu no Krievijas puses" pavēstīja, ka Maskavas iebiedēšanai esot jākļūst par "jaunu normu".

Reivass atbalstīja Ziemeļatlantijas veiktos pasākumus un paskaidroja, ka nepieciešams spert tālākos soļus. Piemēram, viņš ierosināja izvietot Latvijā, Lietuvā un Igaunijā pa NATO bataljonam, pie tam bruņotajiem spēkiem jāpārvietojas saskaņā ar rotācijas principu, bez noteiktām pozīcijām.

"Tad nebūs pastāvīgas klātbūtnes, taču tiem vienmēr ir jāatrodas šeit. Nevar būt nekādu starpbrīžu," – skaidroja Igaunijas premjers intervijā vācu avīzei Welt.

Agrāk NATO dalībvalstu aizsardzības ministri tikšanās laikā Briselē atbalstīja ierosinājumu par alianses militārās klātbūtnes pastiprināšanos Eiropas austrumos, Vidusjūras austrumu daļā un Melnajā jūrā.

Avīze Daily Telegraph informēja, ka šī plāna ietvaros uz Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju un Bulgāriju tiks nosūtīti bataljoni pa 500-1000 karavīriem katrā. Nodaļas tiks komplektētas no ASV, Lielbritānijas un Vācijas karavīriem.

Maskava pastāvīgi atgādina, ka Krievija nav ieinteresēta pastiprināt konfrontāciju, taču ir gatava adekvāti atbildēt uz Rietumu pasākumiem.

Ziņu lente
0